3/10/2011

Κρίμα.... Υποκριτής ο Καμίνης...Χρεώνεται τον άστεγο

Ένας άστεγος νεκρός από το ψύχος
Υπάλληλοι καθαριότητας του δήμου βρήκαν τον άστεγο το πρωί στο Θησείο.Πρώτο ψέμα.. Τον βρήκα εγώ που είχα βγάλει βόλτα τον σκύλο μου στις εξι το πρωί.Εγω ειδοποίησα το ασθενοφορο, το οποίο μάλιστα έκανε βαρδια 30 μέτρα απο το σημείο που ήταν νεκρος ο αστεγος.. Ναί ειμουν εγω με το θυληκο λαμπραντορ που σταμάτησα και το περιπολικο που κατέβαινε απο την Αποστόλου Παύλου..

Παρ' όλα αυτά,-λένε οι δημόσιες σχέσεις του Δημάρχου και τα ΜΜΕ, οτι- ο δήμος καταβάλει προσπάθειες εδώ και μέρες για να ενημερώσει όλους τους αστέγους για τα καταφύγια που έχουν στηθεί για τις ημέρες της κακοκαιρίας, προκειμένου να είναι ασφαλείς όσο θα κρατήσουν οι χαμηλές θερμοκρασίες. Τη λύπη του για τους τρεις νεκρούς εξέφρασε και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης με ανακοίνωση που εξέδωσε. Αναλυτικά η δηλώσεις του δημάρχου Αθηνών:

«Με βαθύτατη θλίψη πληροφορήθηκα ότι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας του δήμου Αθηναίων βρήκαν νωρίς σήμερα το πρωί έναν άνθρωπο νεκρό στο άλσος του Θησείου.

Αυτή η τραγική εξέλιξη δείχνει με τον πιο έντονο τρόπο βασικές αδυναμίες της κοινωνίας μας και των οργανωμένων θεσμών μας. Το γεγονός ότι συνάνθρωποί μας έχουν φτάσει σήμερα να ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης, στα πεζοδρόμια, τις πλατείες και τα πάρκα της πόλης μας, είναι θέμα σοβαρότατο το οποίο μας αφορά όλους.

Όταν μάλιστα το κρύο, οι κακουχίες ή η εξάρτηση από ουσίες οδηγούν αυτούς τους ανθρώπους σε έναν παγερό, ανώνυμο θάνατο στο δρόμο, τότε το φαινόμενο λαμβάνει διαστάσεις τραγωδίας.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου μένουν να διασαφηνιστούν από το νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε η σορός. Όλες οι ενδείξεις όμως συνηγορούν ότι πρόκειται για μια τραγωδία όπως αυτή που περιέγραψα.

Ως άνθρωπος θέλω να εκφράσω την οδύνη μου γι αυτήν την απώλεια. Ως δήμαρχος Αθηναίων θέλω επιπλέον να διαβεβαιώσω ότι οι υπηρεσίες του Δήμου θα εντείνουν τις προσπάθειές τους να προσφέρουν βοήθεια στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από τις κακουχίες και τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Χτες το βράδυ ο Δήμος πρόσφερε σε αστέγους κουβέρτες, υπνόσακους, σούπα και τσάι σε δεκάδες σημεία της πόλης και ο ξενώνας μας φιλοξένησε όσους το ζήτησαν. Το ίδιο θα κάνουμε και σήμερα και αύριο και όποτε χρειαστεί. Καλώ τους δημότες μας να βοηθήσουν, ο καθένας με τις δυνάμεις του και τα μέσα που διαθέτει, σε αυτήν την προσπάθεια».
τόσα ψέματα μαζι δεν έχω ξαναακούσει... Κριμα.... Ο άστεγος αυτός ήταν καρφί στο μάτι... στο πλέον πολυσύχναστο μέρος της πόλης... Τί μαλακίες ψελίζει ο δήμαρχος...
Να φανταστείτε ουτε τα πράγματά του δεν έχουν μαζεψει.... ακόμα ειναι εκει...
Τι υποκρισία... τον αστεγο αυτον τον έβλεπα καθε πρωί που έβγαζα βόλτα το σκύλο μου. Ηταν πάντοτε στήν είσοδο του Αλσους, δίπλα στο περίπτερο.
Ενώ έχουν βάν για τα αδέσποτα, καμιά φροντίδα για τους άστεγους.... Τη πιο κρύα νύχτα του χειμώνα, μια χουφτα σταφίδες, λιγο κονιάκ και μια σοκολάτα... θα έσωζε μια ζωή και τη μαλακισμένη μας αξιοπρέπεια...
Δυστυχώς άλλος ένας ο Καμίνης.... Οχι ένας άλλος....
Το ξέραμε τον άστεγο εδω και ένα χρόνο. Στο ίδιο σημείο πάντα. Στην Είσοδο του Άλσους. Ηταν μαύρος. Ηταν δεν ήταν 40 χρονών. Και παντα με χαμόγελο... ακακος μπροστά στη μικρότητά μας...
Μα πάνω απο όλα δεν ήταν ναρκομανής... Γιατί και σπίλωση μετά θάνατο.... Γιατί???