3/24/2008

Φωτογραφίες απο τους Γάλους ακτιβιστές στην αφή της Ολυμπιακής φλόγας

www_reuters_com-101.jpg

www_reuters_com-9.jpgwww_reuters_com-8.jpgwww_reuters_com-5.jpgwww_reuters_com-2.jpgwww_reuters_com-1.jpgof_newego_large_t_1101_708869_type11491.jpgof_7787_normal.jpgwww_reuters_com-10.jpg

Μπουκοτάζ στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου...


Οταν δολοφονούνται καλλιτέχνες στη χώρα που οργανώνει τους Ολυμπιακούς αγώνες τότε η Ολυμπιακή Φλόγα ...δε φέγγει...


Όταν η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), το 2001, απένειμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο, το έκανε με την προσδοκία ότι το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ) θα επιλαμβανόταν των αποτρόπαιων «επιδόσεών» του σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Είμαστε λίγους μήνες πρίν τους Ολυμπιακούς αγώνες και ελάχιστα έχουν αλλάξει. Μια επίσκεψη στις ιστοσελίδες της «Διεθνούς Αμνηστίας», των «Ρεπόρταζ Χωρίς Σύνορα» και του «Παρατηρητή των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» καταδεικνύει μια ατέλειωτη ακολουθία από παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περιλαμβάνοντας και εκτεταμένους περιορισμούς του ξένου και του τοπικού τύπου, παρά τις πρόσφατες δηλώσεις της Κινεζικής κυβέρνησης περί άρσης των ελέγχων στα ΜΜΕ.Η διεθνής κοινότητα, με προεξέχουσα την πρέσβειρα καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR) Μία Φάροου, έχει επονομάσει τους επερχόμενους Αγώνες του Πεκίνου ως «Ολυμπιακούς Γενοκτονίας» (The Genocide Olympics) και κάλεσε για μποϊκοτάζ εάν η Κίνα δεν σταματήσει να υποστηρίζει την κυβέρνηση του Σουδάν.

Ο Συνασπισμός για την Έρευνα της Δίωξης του Φάλουν Γκονγκ (CIPFG) πρόσφατα ονόμασε τους Αγώνες του Πεκίνου «Αγώνες Αιματηρής Συγκομιδής», σύμφωνα με τις ερευνητικές αναφορές των κκ. Ντέιβιντ Μάτας (Καναδού δικηγόρου για τα ανθρώπινα δικαιώματα) και Ντέιβιντ Κίλγκουρ (πρώην Υπουργού Εξωτερικού του Καναδά) (http://organharvestinvestigation.net), για την παράνομη συγκομιδή και εμπόριο οργάνων από φυλακισμένους συνείδησης (φυλακισμένων λόγω των πιστεύω τους) στην Κίνα.

Η Κίνα είναι μέλος του Συμβουλίου των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, μια θέση που προϋποθέτει και απαιτεί πίστη στις αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Κι όμως μέχρι και σήμερα το Κινεζικό καθεστώς στην πράξη δεν έχει δείξει το παραμικρό σημάδι προθυμίας να σεβαστεί ή να τηρήσει αυτές τις αρχές.

Πιστεύουμε βαθύτατα ότι δεν είναι δυνατόν να ξεκινήσουν αυτοί οι Ολυμπιακοί την ώρα που συμβαίνουν αυτές οι φρικαλεότητες. Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε γελοιοποίηση του Ολυμπιακού Πνεύματος και θα καθιστούσε ξεκάθαρη υποκρισία τη δήλωση του Ολυμπιακού Καταστατικού Χάρτη ότι «ενθαρρύνει την εγκαθίδρυση μιας ειρηνικής κοινωνίας που νοιάζεται για την διαφύλαξη της ανθρώπινης αξιοπρέπειας». Ειδικότερα για εμάς τους Έλληνες, θεωρούμε πως θα αποτελούσε αληθινή ντροπή να μεταλαμπαδεύσουμε το φως των προγόνων μας σε μία χώρα όπου, στην πράξη, η λέξη «ανθρώπινο δικαίωμα» δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.

Η Ολυμπιακή Φλόγα μπορεί πραγματικά να αποτελέσει αφορμή και μια τεράστια ευκαιρία να τερματιστούν όλα αυτά τα εγκλήματα που συντελούνται στην Κίνα. Το πιστεύουμε ακράδαντα. Οι σημερινοί ηγέτες της Κίνας έχουν πολλά να λύσουν, για να επιτύχουν σε αυτούς τους Ολυμπιακούς αγώνες. Στο χέρι μας είναι να θέσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα ως ένα από τα πλέον βασικά ζητήματα στην ατζέντα αυτών που πρέπει να επιλυθούν.

Σας προσκαλούμε να γίνετε συμμέτοχοι και υποστηρικτές μιας παγκόσμιας λαμπαδηδρομίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα εμπνευσμένη από την Ολυμπιακή λαμπαδηδρομία. Με την υποστήριξή σας μπορούμε να ανάψουμε την δάδα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να κάνουμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια αυτό που θα φωτίσει τους Ολυμπιακούς του 2008.

Η Ελλάδα πάντα ήταν πρωτοπόρος στην υπεράσπιση των αρχών της ελευθερίας, της αυτοδιάθεσης και της αξιοπρέπειας των όπου γης βασανισμένων ανθρώπων. Η Ιστορία μάς επιλέγει ακόμα μια φορά για να συνεισφέρουμε το ανθρωπιστικό Ελληνικό Πνεύμα μακριά από συμφέροντα και σκοπιμότητες. Η περί αυτού παγκόσμια αναγνώριση επιβεβαιώνεται με την ανάθεση της αφής της φλόγας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Ελλάδα.

Παρακαλούμε όπως βοηθήσετε να κρατήσουμε ζωντανή τη φλόγα των ανθρωπίνων δικαιω-μάτων υποστηρίζοντας αυτήν την παγκόσμια λαμπαδηδρομία για τα ανθρώπινα δικαιώματα.. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 9 Αυγούστου και ώρα 8.30 μ.μ., στην πλατεία Συντάγματος.

Με ειλικρινή εκτίμηση,

Φωτεινή Μπακατσιά
Εκπρόσωπος για την Ελλάδα του Συνασπισμού για την Έρευνα της Δίωξης του Φάλουν ΓκονγκΓια τον Σ.Ε.Δ.Φ.Γ.:

Ο Σ.Ε.Δ.Φ.Γ. σχηματίστηκε το 2006 δίνοντας τη δυνατότητα σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο να βοηθήσουν στην έρευνα της δίωξης του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα από το ΚΚΚ. Ένας από τους βασικούς στόχους του είναι η διεξαγωγή μιας λεπτομερούς και ανεξάρτητης έρευνας με σκοπό την αποκάλυψη της αλήθειας για την συγκομιδή οργάνων από ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, στρατιωτικά και πολιτικά νοσοκομεία και οποιεσδήποτε άλλες εγκαταστάσεις σε όλη την Κίνα. Τα συλλεγμένα αποδεικτικά στοιχεία και μέσα και έξω από την Κίνα θα βοηθήσουν στο σταμάτημα αυτής της απερίγραπτης αγριότητας δίωξης εκατομμυρίων αθώων ανθρώπων που συνεχίζεται ακατάπαυστα εδώ και οκτώ χρόνια.
(http://eng.cipfg.org).

Σχετικά με το Φάλουν Γκονγκ
Για χιλιάδες χρόνια, οι Κινέζοι έχουν ασχοληθεί με σωματικές, νοητικές και πνευματικές πρακτικές, γνωστές με τον γενικό όρο «τσιγκόνγκ», ο σκοπός των οποίων είναι η βελτίωση της υγείας και η καλλιέργεια της αρετής. Το Τάι-τσι, οι πολεμικές τέχνες και η γιόγκα προέρχονται από αυτήν την πλού-σια παράδοση ενώ ο Λάο Τσε και ο Κομφούκιος είναι δύο μόνο παρα-δείγματα δασκάλων τους. Το Φάλουν Γκονγκ είναι κι αυτό μία από αυτές τις σωματικές, νοητικές και πνευματικές πρακτικές. Όπως και οι «συγγενείς» του, αποτελείται από ήρεμες ασκήσεις και διαλογισμό. Το Φάλουν Γκονγκ είναι βασισμένο στις αρχές της Αλήθειας, της Καλοσύνης, και της Ανεκτικότητας. Όσοι το ασκούν, συχνά βρίσκουν ότι τους προσφέρει καλύτερη υγεία (εμπεριστατωμένα και μετά από έρευνες υγείας), μειωμένο άγχος, εσωτερική γαλήνη, μια βαθειά αίσθηση ηθικής και μια κατάσταση ανιδιοτέλειας και εσωτερικής ισορροπίας. Αν και αρχαία η πρακτική αυτή, πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε στην Κίνα τον Μάιο του 1992 από τον κ. Λι Χονγκτζί, ιδρυτή του Φάλουν Γκονγκ. Κατόπιν και χάρη στα θαυμαστά της αποτελέσματα διαδόθηκε πολύ γρήγορα από στόμα σε στόμα.

Το 1996, το τρίτο βιβλίο του κ. Λι, Τζούαν Φάλουν, ήταν στον κατάλογο με τα «μπεστ-σέλλερ» του Πεκίνου. Μετά την Κίνα ο κ. Λι συνέχισε να διδάσκει την πρακτική στο εξωτερικό, ταξιδεύοντας στη Σουηδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αυστραλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες. Σήμερα δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπων σε πάνω από 75 χώρες ασκούνται στο Φάλουν Γκονγκ.

Γιατί το κινεζικό κομμουνιστικό καθεστώς διώκει το Φάλουν Γκονγκ;
Στις 20 Ιουλίου 1999, το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα με επικεφαλής τον Jiang Zemin εξαπέλυσε μία πανεθνική δίωξη ενάντια στο Φάλουν Γκονγκ. Αρκετοί λόγοι θα μπορούσαν να αναφερθούν γι’ αυτή την απόφασή του. Πρώτον, το άθεο κινεζικό κομμουνιστικό καθεστώς ήταν αδύνατον να δεχτεί το γεγονός ότι μετά από 40 και πλέον έτη μαρξιστικής πολιτικής κατήχησης τόσοι πολλοί άνθρωποι, περιλαμβα-νομένων και μελών του κομμουνιστικού κόμματος, θα κοίταζαν αλλού για ηθική και πνευματική καθοδήγηση. Δεύτερον, ο Jiang Zemin χρησιμοποίησε τη δίωξη ως μέσο για να εδραιώσει τη δύναμή του, να αποθαρρύνει τους εσωκομματικούς του αντιπάλους και να ελέγξει τους υποστηρικτές του απαιτώντας την πίστη τους. Υπήρχαν σημαντικές προσωπικότητες που υποστήριζαν το Φάλουν Γκονγκ: δύο από τα επτά μέλη του Πολιτικού Γραφείου το ασκούσαν ενώ όλοι είχαν συγγενείς ή οικογενειακά μέλη που ήταν ασκούμενοι. Τρίτον, από το 1998, ο αριθμός των ασκουμένων του Φάλουν Γκονγκ είχε υπερβεί τον αριθμό των μελών του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Τέταρτον, το ένα τρίτο των κομματικών μελών από όλα τα επίπεδα ασκούσε ΦΓ. Πέμπτον, πάρα πολλά μέλη και στελέχη του ΚΚΚ ασκώντας Φάλουν Γκονγκ σταμάτησαν να λένε ψέματα, να κλέβουν ή να δωροδοκούνται με αποτέλεσμα να φέρνουν εμπόδια σε παγιωμένους τρόπους άσκησης της εξουσίας από το καθεστώς. Κι αυτοί είναι μερικοί μόνο από τους λόγους.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την αγριότητα της δίωξης. Παρά τις προσπάθειες του καθεστώτος να ελεγχθούν οι πληροφορίες, διάφορες πηγές έχουν αποκαλύψει ότι, μέσα στα τελευταία αυτά οκτώ χρόνια, περισσότεροι από 3.060 ασκούμενοι έχουν βασανιστεί μέχρι θανάτου κάτω από την επιτήρηση της αστυνομίας. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τις κυβερνητικές επίσημες εσωτερικές στατιστικές, ο πραγματικός αριθμός των ασκουμένων που πέθαναν μετά από σύλληψη έφτανε τους 1.600 μόνο μέχρι το τέλος του 2001.

Οι καταδικασθέντες σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας υπολογίζονται σε 200.000 με 1.000.000 λειτουργοί υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν τεκμηριώσει πάνω από 38.000 συγκεκριμένες περιπτώσεις βασανιστηρίων ή άγριας κακοποίησης. Περισσότεροι από 500 έχουν καταδικαστεί σε ποινές φυλάκισης μέχρι και 18 χρόνια. Είναι επίσης γνωστό ότι εκατοντάδες χιλιάδες έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου, σωματικά και διανοητικά βασανιστήρια, απώλεια εισοδήματος εργασίας και σύνταξης, αποβολή από το σχολείο και απώλεια του σπιτιού και της οικογενείας τους. Έχουν ακόμη βίαια σταλεί σε ψυχιατρικά ιδρύματα όπου βασανίζονται με ενέσιμες ουσίες που καταστρέφουν το κεντρικό νευρικό τους σύστημα.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ένας αριθμός ανθρώπων κατήγγειλε ότι το κινεζικό κομμουνιστικό καθεστώς «θερίζει» όργανα (!) από ζωντανούς (!!!) ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ τα οποία κατόπιν διαφημίζει και πουλάει στην παγκόσμια αγορά οργάνων με σκοπό το κέρδος. Οι καταγγελίες μετά από έρευνες αποδείχτηκαν, δυστυχώς, αληθινές.

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η δίωξη του Φάλουν Γκονγκ είναι η μεγαλύτερη παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων που έχει εμφανιστεί ποτέ στην Κίνα. Τα τελευταία οκτώ χρόνια, οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ εργάζονται συνεχώς και σε παγκόσμιο επίπεδο για την παύση αυτής της δίωξης κερδίζοντας ολοένα και περισσότερη υποστήριξη από τη διεθνή κοινότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δίωξης: http://www.faluninfo.netΜια Σύντομη Εισαγωγή για τον Σ.Ε.Δ.Φ.Γ. τον Συνασπισμό για την Έρευνα της Δίωξης του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα

Ίδρυση και ανάπτυξη
Μάρτιος 2006

Μετά τις καταγγελίες της πρώην συζύγου ενός κινέζου χειρούργου ότι η Κίνα αφαιρεί ζωτικά όργανα από ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ σε οργανωμένη κλίμακα και στη συνέχεια τους σκοτώνει για να εξαφανιστούν τα συοιχεία, οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ σε όλο τον κόσμο φοβήθηκαν μήπως οι καταγγελίες αυτές είναι αληθινές. Και αυτό γιατί τα τελευταία οκτώ χρόνια διαβάζουν καθημερινά αναφορές από την Κίνα, για φυλακίσεις, βασανιστήρια και θανάτους, αλλά και επειδή γνωρίζουν για τις εσωτερικές εντολές που έχουν δοθεί από τον Jiang Zemin για «πλήρη αφανισμό» των ασκουμένων. Έτσι ζητούν βοήθεια.

Απρίλιος 2006
Οι Ενώσεις του Φάλουν Ντάφα και ο δικτυακός τόπος Minghui.net (Clearwisdom.net) κάλεσαν για συνεργασία των κυβερνήσεων του κόσμου, των μη κυβερνητικών οργανώσεων και των πολιτών για να ερευνήσουν από κοινού αυτούς τους σοβαρούς ισχυρισμούς και να σταματήσουν τις δολοφονίες.

Ιδρύεται ο Συνασπισμός.

Απρίλιος 2006

Δύο ερευνητές, ο διεθνούς κύρους δικηγόρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων David Matas και ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών του Καναδά David Kilgour (επίσης πρώην κορυφαίος εισαγγελέας) αποδέχτηκαν την πρόσκληση του Συνασπισμού για να ερευνήσουν τις καταγγελίες.

Απρίλιος 2006

Ο φημισμένος κινέζος δικηγόρος υπεράσπισης κ. Gao Zhisheng – πιθανόν το πρώτο ανεξάρτητο μέλος που άρχισε να ερευνά την δίωξη του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα (ακόμη και πριν την ίδρυση του Συνασπισμού) γίνεται μέλος του Σ.Ε.Δ.Φ.Γ.

Ιούλιος 2006

Αν και η επίσκεψη τους στην Κίνα εμποδίστηκε, χρησιμοποιώντας επαγωγικές και συμπερασματικές μεθόδους, μέσω προσεκτικής ανάλυσης 18 αποδεικτικών και μη στοιχείων, συνδέοντας όλες τις αποδείξεις σε ένα συνεκτικό σύνολο, οι δύο κύριοι εξέδωσαν την ιστορική «Αναφορά Matas-Kilgour» τον Ιούλιο του 2006 .

Η αναφορά καταλήγει ότι το έγκλημα που έχει καταγγελθεί, το οποίο ισοδυναμεί με γενοκτονία και ένα νέο είδος κακού σ’ αυτόν τον πλανήτη, δυστυχώς είναι πραγματικότητα.

Ιούνιος-Αύγουστος 2006

Από την έκδοση της αναφοράς, η αυξανομένη συναίσθηση έχει επιφέρει ολοένα και μεγαλύτερη υποστήριξη στον Σ.Ε.Δ.Φ.Γ. Φωνές από όλο τον κόσμο καταδικάζουν αυτή τη δίωξη των φιλήσυχων και αθώων πολιτών που το μόνο που θέλουν είναι να βελτιώσουν τους εαυτούς τους ακολουθώντας τις αρχές της αλήθειας, της καλοσύνης, και της ανεκτικότητας. Πολλές προσωπικότητες με γνήσια ανησυχία και αφοσίωση στην αναζήτηση της αλήθειας του όλου ζητήματος έγιναν μέλη του Συνασπισμού. Ο τομέας του Σ.Ε.Δ.Φ.Γ. στην Αυστραλία άρχισε να σχηματίζεται.

Αύγουστος 2006

Ο κ. David Kilgour, πρώην υπουργός εξωτερικών του Καναδά και πρ. εισαγγελέας και ο κ. Edward Mc Millan-Scott, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επιτετραμμένος ανταποκριτής για τη Νέα Δημοκρατία της Ε.Ε. και επίσημο όργανο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα επισκέφτηκε την Αυστραλία μετά από πρόσκληση των ιδρυτικών μελών του Αυστραλιανού Σ.Ε.Δ.Φ.Γ. Η Αυστραλιανή ερευνητική ομάδα απέκτησε περισσότερη δυναμική με τη συμμέτοχη συμμάχων και υποστηρικτών.

Σεπτέμβριος 2006

Ο Andrew Bartlett, Γερουσιαστής της πολιτείας του Queensland, γίνεται μέλος του Σ.Ε.Δ.Φ.Γ Ο Edward Mc Millan-Scott, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου γίνεται μέλος του Σ.Ε.Δ.Φ.Γ.

Οκτώβριος 2006

Ο Chris Bowen, Μέλος του Νομοθετικού Σώματος του Αυστραλιανού Κοινοβουλίου γίνεται μέλος του Σ.Ε.Δ.Φ.Γ.

Μερικά ακόμα μέλη νομοθετικού σώματος σε ολόκληρο τον κόσμο γίνονται επίσης μέλη του Σ.Ε.Δ.Φ.Γ.

Νοέμβριος 2006

Οι δύο πρώτες Αυστραλιανές ερευνητικές ομάδες στην Κίνα ανακοινώθηκαν στην Μελβούρνη και στο Σύδνεϋ.

Ο γερουσιαστής Kerry Nettle του NSW (Νέα Νότια Ουαλία) γίνεται μέλος του Σ.Ε.Δ.Φ.Γ.

Δεκέμβριος 2006

Η αντιπροσωπεία του Σ.Ε.Δ.Φ.Γ. στην Αυστραλία εγκαινιάστηκε επίσημα από τον Γερουσιαστή Andrew Bartlett, τον βουλευτή Chris Bowen και τον γερουσιαστή Kerry Nettle από κοινού, την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2006 στην Καμπέρα.
Γράφηκε επιστολή προς την Κινεζική πρεσβεία ζητώντας πρόσβαση στις εγκαταστάσεις κράτησης για τις Αυστραλιανές ομάδες.
Στην Ασία η αντιπροσωπεία του Σ.Ε.Δ.Φ.Γ. σχηματίστηκε στις 10 Δεκεμβρίου, την παγκόσμια ημέρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αργότερα δόθηκαν πέντε συνεντεύξεις τύπου σε πέντε μεγάλες Ασιατικές πόλεις.
Μέχρι σήμερα ο Σ.Ε.Δ.Φ.Γ. αριθμεί περισσότερες από 300 επιφανείς προσωπικότητες σε όλο τον κόσμο.


13 Ιουλίου 2006
Δ ή λ ω σ η Σ τ ή ρ ι ξ η ς

Σύμφωνα με την έκκληση του Συνασπισμού για Έρευνα της Δίωξης του Φάλουν Γκονγκ (CIPFG), οι κκ. Ντέιβιντ Κίλγκουρ και Ντέιβιντ Μάτας από τον Καναδά ξεκίνησαν μια ανεξάρτητη έρευνα σχετικά με τις καταγγελίες για συγκομιδή οργάνων από ζωντανούς ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα. Στις 6 Ιουλίου 2006, δημοσιοποίησαν τα συμπεράσματά τους σε μια έκθεση που επικυρώνει ότι οι καταγγελίες είναι βάσιμες, αν και δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία που παρουσιάζουν το πόσο ευρέως διαδεδομένες είναι αυτές οι πρακτικές και πόσα ακριβώς είναι τα θύματα. Διαβάζοντας την έκθεση, καταλήξαμε κι εμείς στο ίδιο συμπέρασμα.

Η ετήσια έκθεση των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με την Κίνα έχει επανειλημμένα τεκμηριώσει εκτεταμένες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράχθηκαν από το κινεζικό κομμουνιστικό καθεστώς ενάντια στους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα από το 1999. Αυτές οι παραβιάσεις περιλαμβάνουν παράνομες συλλήψεις και κρατήσεις, πλύση εγκεφάλου, βασανιστήρια και δολοφονία. Τώρα, οι φρικαλεότητες έχουν κορυφωθεί στο πιο αξιοκαταφρόνητο έγκλημα από όλα – την αφαίρεση οργάνων από ζωντανούς ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ, οι οποίοι κρατούνται ως φυλακισμένοι λόγω των πιστεύω τους στο εκτεταμένο δίκτυο φυλακών και στρατοπέδων εργασίας της Κίνας, και την πώλησή τους με τεράστιο κέρδος στα ανυποψίαστα θύματα παγκοσμίως που είναι σε απόγνωση ψάχνοντας για μόσχευμα. Πιστεύουμε ότι τέτοιες εγκληματικές πράξεις είναι τόσο απάνθρωπες που δεν έχουν κανένα προηγούμενο στη σύγχρονη ανθρώπινη ιστορία.

Λόγω του επείγοντος του ζητήματος, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες αθώες ζωές βρίσκονται σε τεράστιο κίνδυνο, ως υπεύθυνοι πολίτες της παγκόσμιας κοινότητας, έντονα απαιτούμε να ανοίξει η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας τις πόρτες της και να επιτρέψει ελεύθερη έρευνα από τον CIPFG όλων των στρατοπέδων εργασίας, των νοσοκομείων, των ψυχιατρικών ιδρυμάτων και των συναφών εγκαταστάσεων. Αυτή η πρόσβαση πρέπει να παρασχεθεί άμεσα και χωρίς καθυστέρηση, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι αυτή η εγκληματική συγκομιδή οργάνων συνεχίζεται αμείωτα.Swedish Member of European Parliament Sends Greetings to the Truthfulness, Compassion, Forbearance Fine Art Exhibition in Stockholm

The following greetings message was sent to the Truthfulness, Compassion, Forbearance Fine Art Exhibition held in Stockholm by Falun Gong practitioners. To see the paintings from this exhibition, please visit www.falunart.org.


Humans have material and physical as well as spiritual needs. Therefore the work for freedom of religion and freedom to seek and find a spiritual home for the soul is one of a human being’s most basic and undeniable rights. Human beings’ dignity, human rights and freedom will always be preserved all over the world. The silence about what is happening in China and the violations of human dignity in this country are deeply worrying. That is why this is a significant exhibition.

Lennart Sacredeus
European Member of Parliament (Christian democrats)
Member of the Foreign Affairs and Human Rights Commission
Mora, SwedenYou are welcome to print and circulate all articles published on Clearharmony and their content, but please quote the source.


Related Stories:Μπουκοτάζ στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου

Ψήφισμα σχετικά με την καταδίκη του Wang Dan και την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,

- έχοντας υπόψη τα προηγούμενα ψηφίσματά του σχετικά με την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα,

- έχοντας υπόψη τη δήλωση του Συμβουλίου του Δεκεμβρίου 1995 ότι βασικοί στόχοι της ΕΕ σε σχέση με την Κίνα είναι, μεταξύ άλλων, η προαγωγή των δημοκρατικών δομών που βασίζονται στο κράτος δικαίου και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων,

- έχοντας υπόψη τη δήλωση της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 5ης Νοεμβρίου 1996, σχετικά με την καταδίκη του Wang Dan,

A. έχοντας υπόψη την πρόσφατη απόφαση δικαστηρίου για την υπόθεση του Wang Dan, 27χρονου κινέζου διαφωνούντα και θιασώτη της δημοκρατίας, ο οποίος αφού παρέμεινε επί τρισήμισυ χρόνια στις φυλακές μετά από τη σύλληψή του, καταδικάσθηκε εκ νέου σε 11ετή κάθειρξη,

Β. λαμβάνοντας υπόψη ότι ο WANG DAN κατηγορήθηκε για "απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης" λόγω άρθρων του που δημοσιεύθηκαν στον διεθνή Τύπο και τα οποία αφορούσαν την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την πολιτική και οικονομική ζωή στην Κίνα, καθώς και των επαφών του με ορισμένα ξένα πανεπιστήμια,

Γ. λαμβάνοντας υπόψη ότι στη δίκη του Wang Dan δεν διασφαλίσθηκαν οι στοιχειώδεις εγγυήσεις μιας δίκαιης δίκης και ότι οι διεθνείς παρατηρητές που είχαν μεταβεί στο Πεκίνο για τη δίκη αυτή δεν μπόρεσαν να παραστούν,

Δ. λαμβάνοντας υπόψη ότι, όπως δήλωσε το Συμβούλιο, ο Wang Dan καταδικάστηκε λόγω δραστηριοτήτων οι οποίες σε μια δημοκρατική κοινωνία θα εθεωρούντο ως άσκηση του αναφαίρετου δικαιώματος στην ελευθερία έκφρασης,

Ε. ανησυχώντας σοβαρά για την κατάσταση και την υγεία άλλων πολιτικών κρατουμένων όπως του Liu Xiaobo, λογοτεχνικού κριτικού που κατηγορήθηκε ότι άσκησε κριτική στις κινεζικές αρχές και του Wei Jingshen, που πρόσφατα έλαβε το βραβείο Ζαχάρωφ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Οκτώβριο 1996,

ΣΤ. λαμβάνοντας υπόψη ότι η μεταρρύθμιση του δικαστικού και νομικού συστήματος που αναγγέλθηκε επανειλημμένως από τις αρχές της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας εξακολουθεί να μην αποτελεί πράξη,

Ζ. εκτιμώντας ότι η παγίωση των οικονομικών μεταρρυθμίσεων πρέπει να συμβαδίζει με τη ανάπτυξη της δημοκρατίας,


1. στιγματίζει την καταδίκη του Wang Dan και ζητεί την άμεση αποφυλάκισή του και τον τερματισμό οιασδήποτε πολιτικής και δικαστικής δίωξης εις βάρος του;

2. ζητεί να παρασχεθούν όλες οι δικαστικές και διαδικαστικές εγγυήσεις κατά την δίκη εφέσεως;

3. ζητεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της να αναθέσουν στους εκεί ευρισκόμενους αντιπροσώπους τους να παρακολουθήσουν εκ του πλησίον τη διεξαγωγή της δίκης;

4. καταδικάζει την στάση των κινεζικών αρχών που περιορίζει σημαντικά την άσκηση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και ιδιαίτερα της ελευθερίας έκφρασης και του συνεταιρίζεσθαι και δηλώνει την πεποίθησή του ότι μια πραγματική δημοκρατία βασίζεται, μεταξύ άλλων, στην ελεύθερη κυκλοφορία των ιδεών και τη διεξαγωγή συζητήσεων; υπογραμμίζει, με την ευκαιρία αυτή, τη σημασία της ελευθερίας του Τύπου;

5. καλεί την κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας να επιτρέψει σε ιατρικές ομάδες και διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις την τακτική και εμπιστευτική πρόσβαση σε κρατούμενους στις κινεζικές φυλακές καθώς και στα στρατόπεδα laogaï;

6. εκφράζει την επιθυμία του να συνεχισθεί ένας ανοικτός και ειλικρινής διάλογος με τις αρχές της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας προκειμένου να σημειωθεί ουσιαστική βελτίωση στον τομέα του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων;

7. ζητεί από τον Επίτροπο Brittan να καταβάλει κάθε προσπάθεια, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κίνα, προκειμένου να εξασφαλισθεί η τήρηση των σχετικών συστάσεων του Κοινοβουλίου;

8. ζητεί από το Συμβούλιο και την Επιτροπή να καθορίσουν τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξασφαλίζοντας τη συνοχή μεταξύ των οικονομικών σχέσεων και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα αυτή, περιλαμβάνοντας, μεταξύ άλλων, μία ρήτρα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας;

9. αναθέτει στον Πρόεδρό του να διαβιβάσει το παρόν ψήφισμα στην Επιτροπή, το Συμβούλιο και την κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.


B4-126

Δώσαμε τη φλόγα. Κοιμηθείτε ήσυχοι!!!

13400.jpgΩραία. Δώσαμε και τη φλόγα. Για να μεταφερθεί στο Πεκίνο-για τους «αγώνες της ειρήνης»-Black Humor! Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, εδώ και χρόνια έχουν μετατραπεί σε μια τεράστια επιχείρηση-money makes the world go round! Όσο για τη φλόγα; Εξαρχής τελετή που εφηύραν οι ναζιστές για την Ολυμπιάδα τους το 1936-και επέζησε του ναζισμού, μιας και όλοι βρήκαν «έξοχο» τον συμβολισμό της τελετής. Από τότε, τη φλόγα έχουμε δώσει σε αποικιοκρατικά καθεστώτα, σε δικτατορίες, σε ιμπεριαλιστές, σε εγκληματικά καθεστώτα-χωρίς ποτέ να αμφισβητήσουμε την τελετή. Οχυρωμένοι πίσω από μια γελοία σοβινιστική σκέψη-«αν δεν τη δώσουμε, δεν θα μας δει ο κόσμος, ούτε θα μας θεωρεί ηγέτες του Ολυμπισμού». Συμπράξαμε πάμπολλες φορές στη νομιμοποίηση αυταρχικών καθεστώτων, έστω και με το συμβολικό τρόπο της τελετής αφής της φλόγας. Για να δούμε λοιπόν σε ποιο καθεστώς δώσαμε σήμερα τη φλόγα:

Κίνα. Κάθε χρόνο κατά μέσο όρο 5.000 θανατικές εκτελέσεις. Πολλές απ' αυτές, εκτελούνται αμέσως μετά την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης-χωρίς καθυστερήσεις για εφέσεις και άλλα δικονομικά μέτρα.

2.jpg

77.jpg

Οι εκτελέσεις προγραμματίζονται. Επειδή για το καθεστώς ακόμα και μια εκτέλεση είναι «business»: Εύποροι ξένοι που έχουν ανάγκη μεταμόσχευσης κάποιου οργάνου. Στους καταδικασθέντες σε θάνατο στην Κίνα, πάντα γίνονται εξετάσεις. Ο κρατούμενος ξέρει πως θα πεθάνει την ημέρα που κάποιο όργανό του θα βρεθεί συμβατό με κάποιον ξένο. Ο οποίος ειδοποιείται λίγες μέρες πριν την εκτέλεση, μεταβαίνει στην Κίνα και όταν οι γιατροί κρίνουν πως είναι έτοιμος για τη μεταμόσχευση, γίνεται η εκτέλεση. Στους συγγενείς του εκτελεσμένου, πολλές φορές δεν παραδίδεται το σώμα για ταφή-το χρησιμοποιούν(ότι απομένει) στις ιατρικές σχολές για μαθήματα ιατροδικαστικής και ανατομίας. Όμως, πάντα στέλνεται στους συγγενείς του εκτελεσμένου ο λογαριασμός για το κόστος των πυρομαχικών που χρησιμοποίησε το απόσπασμα!

1.jpg 4.jpg

Τα τελευταία δυο χρόνια, το Πεκίνο «άδειασε» από ζητιάνους και αδέσποτα ζώα. Οι ζητιάνοι μεταφέρθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης «προσωρινά», μέχρι τη λήξη των αγώνων(αν τους ξαναδείτε, γράψτε μου!). Τα ζώα, απλώς «εξαφανίστηκαν».

44.jpg

Στα Ολυμπιακά έργα εργάζονται εξαθλιωμένοι μετανάστες(εσωτερικοί ή εξωτερικοί), με αμοιβή περίπου 0,5 Ευρώ την ώρα! Εργάζονται για πάνω από 12 ώρες την ημέρα, δεν δικαιούνται περίθαλψης, δεν έχουν υπογράψει καμία επίσημη σύμβαση(άρα οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να απολυθούν), και από την πενιχρή αμοιβή τους παρακρατούν χρήματα για το άθλιο φαγητό που τους δίνουν μια φορά τη μέρα. Σκλαβοπάζαρο και Δουλεμπόριο.

66.jpg

Μόλις χτες καταδικάστηκε σε 5 χρόνια κάθειρξη ένας χρήστης του διαδικτύου που τόλμησε να γράψει σε ιστολόγια περιγράφοντας τη δεινή θέση των θυμάτων aids και ζητώντας καλύτερες συνθήκες υγειονομικής περίθαλψης. Δεκάδες bloggers βρίσκονται στις φυλακές, αφού «τόλμησαν» να γράψουν ελεύθερα τις σκέψεις τους. Πολλοί απ' αυτούς δεν έχουν καταδικαστεί σε συγκεκριμένη χρονικά ποινή-απλώς έχουν σταλεί για «αναμόρφωση». Πράγμα που σημαίνει πως οι αρχές μπορούν να παρατείνουν όσο θέλουν την κράτησή τους.

Δεν συμφωνούν όλοι με το αίτημα των κατοίκων του Θιβέτ για ανεξαρτησία. Όμως, δεν υπάρχει δημοκράτης άνθρωπος που να μην εξεγείρεται με τη σφαγή που έγινε(και συνεχίζεται) στις πόλεις και τις μονές του Θιβέτ. Τουλάχιστον 100 μέχρι τώρα οι νεκροί, δεκάδες τραυματίες και συλληφθέντες.

Σε αυτό το καθεστώς δώσαμε τη φλόγα. Μπράβο μας! Μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι. Και κάθε μέρα που περνά, εμείς απλώς να μετράμε μια μέρα λιγότερη μέχρι την έναρξη των αγώνων-που η ομάδα μας «περήφανη» θα μπει πρώτη στο στάδιο. Ας μη σκεφτόμαστε τους 10(κατά μέσο όρο) εκτελεσμένους καθημερινά. Ούτε τους εκτοπισμένους, εξαφανισμένους, βασανισμένους, φυλακισμένους. Μόνο τους Αγώνες! Τους αγώνες του Αίματος-και με τη δική μας συμμετοχή.

ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΚΙΝΟΥ

Last Updated: Monday, 24 March 2008, 15:42 GMT
Olympic torch lit despite protest
A protester broke through security and attempted to display a flag while China's representative spoke - 24/03/2008
A protester briefly ran behind Beijing's envoy as he spoke

The Olympic torch has been lit at a ceremony in Greece that was briefly disrupted by pro-Tibet activists.

Protesters from media rights group Reporters Without Borders broke through the cordon of 1,000 police officers in Olympia as China's envoy spoke.

Activists had vowed to protest over the violence in and around Tibet.

The torch will now be carried around Greece before being sent to China to start a journey through 20 countries, returning to Beijing on 8 August.

The route includes the torch being taken to the top of Mount Everest and through Tibet.

As Liu Qi, head of the Beijing Olympic organising committee, spoke ahead of the torch lighting, three men broke into the ceremony venue.

One ran up behind him attempting to display a black flag depicting the Olympic rings made from handcuffs.

The men were from the France-based media rights watchdog Reporters Sans Frontieres (Reporters Without Borders, or RSF), which has called for a boycott of the opening ceremony of the games.

The torch is the link between all athletes and citizens of this world... It has the force to unite humanity and to stand for harmony
Jacques Rogge, IOC President

They were quickly bundled away by police and Mr Liu continued his speech uninterrupted.

The live television coverage, beaming the scene around the world, quickly cut away from Mr Liu and the protesters until they had been removed.

"We cannot let the Chinese government seize the Olympic flame, a symbol of peace, without denouncing the dramatic human rights situation in the country," RSF said in a statement.

Later, as the torch began its journey, pro-Tibet activists unfurled banners and shouted slogans before Greek security wrestled them away.

'Boycott unwanted'

Actors dressed in ancient Greek costume then lit the torch in the traditional manner by using a parabolic mirror to focus the sun's rays.

There were fears that stormy weather would prevent the torch being lit in the customary way.

The ceremony, beside the Temple of Hera, was moved forward by an hour and the sun shone through a break in the clouds.

Torch lighting ceremony in Olympia, Greece - 24/03/2008
Despite cloudy weather, the torch was lit using the sun's rays
The head of the International Olympic Committee (IOC), Jacques Rogge, has defended the decision to hold the Games in China saying: "The major political leaders don't want a boycott".

In his speech during the ceremony, Mr Rogge said the Olympic torch relay and the Games should take place in a peaceful environment.

"The torch is the link between all athletes and citizens of this world; between all of us who believe in Olympism and the virtue of sport. It has the force to unite humanity and to stand for harmony."

He told the Associated Press news agency on Monday that he was engaged on a daily basis in "silent diplomacy" with Beijing on Tibet and other human rights issues.

Tibet unrest

The Olympic torch will be carried in a 136,000km (85,000 miles) around-the-world relay that will see it pass through 20 countries before arriving in Beijing for the start of the Games on 8 August.

Tibet activists are angered that the torch's route will take it through the Himalayan region and to the top of Mount Everest, which straddles the border between Nepal and Tibet.

China sent troops to Tibet in 1950 and since then there have been periods of unrest and sporadic uprisings as resentment of Beijing's rule has persisted.

The latest round of anti-China protests began in Tibet's main city, Lhasa, on 10 March - the 49th anniversary of a failed uprising - and gradually escalated.

Lhasa saw at least two days of violence and there have also been protests in provinces which border Tibet.

China says 19 people were killed by rioters and accuses Tibetan spiritual leader the Dalai Lama of inciting the violence.

The Tibetan government in exile says at least 130 people have died in a crackdown by Chinese troops and deny any role in the protests.

OLYMPIC TORCH ROUTE
Olympic torch relay route
Torch lit in Olympia on 24 March and taken on five-day relay around Greece to Athens
After handover ceremony, it is taken to Beijing on 31 March to begin a journey of 136,800 km (85,000 miles) around the world
Torch arrives in Macao on 3 May. After three-month relay all around China, it arrives in Beijing for opening ceremony on 8 August

Δεν τους αξίζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες...

To Θιβέτ "επισκιάζει" την τελετή αφής


Η Κίνα εισβάλει στις γειτονικές πολιτείες.Πάγια τακτική.Επιβάλει τους οπαδούς της.Στρατηγική.Αυτοί αποτελούν μια οργανωμένη μειοψηφία.Τούς μεταβάλει σε ολοκληρωτικό καθεστώς. Κατ απομίμηση του δικού της.Σε τέτοιο σημείο, που με τα όργανά της να ορίζουν και να ελέγχουν τη "σύμμαχο" πολιτεία.Και αν κατά λάθος χάσουν τον έλεγχο, τότε κατασκευάζουν το περίπτυστο δόγμα που τούς επιτρέπει να επεμβαίνουν στα εσωτερικά της δήθεν ανεξάρτητης γειτονικής πολιτείας και στέλνει τους στρατιώτες της και τους μπάτσους της,να την συμμορφώσει.
Εν τω μεταξύ ο ιερός αγώνας κατά του Ιμπεριαλισμού συνεχίζεται....Οι άνθρωποι εκεί είναι αδίστακτοι....
Δε τους αξίζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες....
Απλά... η Μαφία χαίρεται....


Τα ξένα ΜΜΕ επικεντρώνονται στην αναστάτωση που προκλήθηκε κατά την διάρκεια της τελετής αφής της Ολυμπιακής φλόγας από την διαμαρτυρία διαδηλωτών για την πολιτική της Κίνας στο Θιβέτ.

Την ώρα που μιλούσε ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Κίνας Λιου Κι, μέλος της οργάνωσης "Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα" πλησιάσε το βάθρο και προσπάθησε να ανοίξει μια σημαία πριν απομακρυνθεί από αστυνομικούς.

Η σημαία απεικόνιζε τους Ολυμπιακούς κύκλους σε μορφή χειροπέδων συμβολίζοντας την καταπίεση που ασκεί το Πεκίνο στο Θιβέτ.

Οι Τάιμς του Λονδίνου γράφουν ότι οι Έλληνες "δεν θέλησαν να προσβάλουν τους Κινέζους και υποβάθμισαν το γεγονός".

Προσθέτουν χαρακτηριστικά ότι ο τηλεοπτικός σταθμός Antenna που ανήκει στον Μίνωα Κυριακού, πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, "έκοψε τελείως το συμβάν από το ρεπορτάζ".
Η Διεθνής Κοινότητα έχει αγανακτήσει με τη πολιτική των Κινέζων,στη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι αντιδράσεις πολλαπλασιάζονται


Οι Τάιμς της Νέας Υόρκης υποστηρίζουν ότι η διαμαρτυρία "επισκίασε" την τελετή αφής. Το συμβάν μεταδόθηκε ζωντανά από την Ελληνική κρατική τηλεόραση αλλά η Κινεζική διέκοψε την μετάδοση και έδειξε μια μαγνητοσκοπημένη σκηνή.

Σχετικά άρθρα από Foreign Press


Mπράβο στους ακτιβιστές της Ολυμπίας...

Ιερή η ολυμπιακή φλόγα, πιο ιερά τα ανθρώπινα δικαιώματα

Reporters Without Borders demonstrates in Olympia at start of Olympic torch relay to Beijing

Από RSF

Three Reporters Without Borders representatives, including secretary-general Robert Ménard, today unfurled a banner showing the Olympic rings transformed into handcuffs at the official Olympic torch-lighting ceremony in Olympia, in Greece. Security forces arrested the three human rights activists, who are now being held at a police station in Pyrgos, around 80 kilometers from Olympia.

“The Olympic flame may be sacred but human rights are even more so,” the press freedom organisation said. “We could not let the Chinese government take the Olympic flame, a symbol of peace, without denouncing the dramatic human rights situation in China with less than five months to go to the start of the Olympic Games.”

Reporters Without Borders added : “The treatment reserved in China for those who express themselves freely, the censorship imposed on the press and the news blackout in Tibet demand this sort of protest. All possible means must now be used to condemn the serious violations of basic freedoms in China. We will protest whenever we can.”

The Reporters Without Borders’ representatives unfurled the Beijing 2008 campaign banner during the ceremony to light the torch. They were immediately seized by the security forces before being taken to a police station in Pyrgos.

“What we did was not intended to embarrass the Greek authorities,” the organisation said. “We just want to remind the Chinese government and the International Olympic Committee of the promises made on respecting human rights in China”.

Chinese television interrupted its coverage of the ceremony during the intervention by Reporters Without Borders’ activists, replacing it with archive footage of the Olympic site. Greek television simply broke off its broadcast for a few moments.

Reporters Without Borders is also calling on heads of state, heads of government and members of royal families to boycott the 8 August opening ceremony of the Beijing games.

The organisation will hold a news conference on the press freedom situation in China at 11 a.m. on 27 March at the Lawyers Centre in Athens.

Around 100 journalists, Internet users and cyber-dissidents are currently imprisoned in China just for expressing their views peacefully. Journalists have been banned from visiting Tibet since 12 March and have been expelled from neighbouring provinces. The crackdown on protests by Tibetans is taking place out of sight.

Chinese journalists continue to be subject to the dictates of the Publicity Department (the former Propaganda Department), which imposes censorship on a wide range of subjects. The government and party continue to control news and information and have authoritarian laws to punish violators.

Charges of subversion, disseminating state secrets or spying are often brought against journalists and cyber-dissidents. Self-censorship is the rule in news organisations. Independent Chinese-language media based abroad are blocked, harassed or jammed, preventing the emergence of diversity in news and information.

More information about the Reporters Without Borders international campaign on the 2008 Beijing Olympic Games is available in English, French, Spanish, Arabic and Chinese at the Reporters Without Borders website .
see the video

See also RSF : Repression continues in China, six months before Olympic Games

Τρεις διαδηλωτές, μέλη της οργάνωσης Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, ήταν τελικά εκείνοι που προσπάθησαν να διακόψουν την ομιλία του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής «Πεκίνο 2008» με συνθήματα υπέρ του Θιβέτ. Στα χέρια τους κρατούσαν μία μαύρη σημαία με τους πέντε Ολυμπιακούς κύκλους να εμφανίζονται σαν χειροπέδες. «Αν η Ολυμπιακή φλόγα είναι ιερή, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ακόμη περισσότερο. Δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε την κινεζική κυβέρνηση να αποκτήσει την Ολυμπιακή φλόγα, ένα σύμβολο ειρήνης, χωρίς να καταγγείλουμε τη δραματική κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα, λιγότερο από πέντε μήνες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων» αναφέρεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης στο Παρίσι. Η οργάνωση επαναλαμβάνει επίσης το αίτημά της προς αρχηγούς κρατών, κυβερνήσεων και μέλη βασιλικών οικογενειών να μποϊκοτάρουν την τελετή Έναρξης των Αγώνων στις 8 Αυγούστου στο Πεκίνο. Μεταξύ των τριών μελών της οργάνωσης ήταν και ο γενικός γραμματέας της Ρομπέρ Μενάρ, ο οποίος την Κυριακή τιμήθηκε από τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί με το παράσημο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής. Οι τρεις διαδηλωτές οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της αρχαίας Ολυμπίας όπου κρατούνται προκειμένου να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πύργου με την κατηγορία της απρόκλητης έργω εξύβρισης και παράβαση άλλων διατάξεων.buzz it!

Μοναδική ευκαιρία για το Θιβέτ... Οι Ολυμπιακοι αγώνες.

Δε τους αξίζουν οι Κινέζοι τους Ολυμπιακούς Αγώνες.Αυτοί εκεί, στη Λαϊκή Δημοκρατία τους,δε προδίδουν μόνο το ιδανικό της δημοκρατίας, αλλά εξαφανίζουν και τη ν έννοια του λαού.

Ανώτατο όργανο εκεί είναι η "κάστα" του κόμματος . Πάντα όταν φεύγουμε από τη Δημοκρατία μια κάστα λίγων κυβερνά.

Τα κριτήρια με τα οποία διεισδύεις στη κάστα είναι κριτήρια της στιγμής...

Όταν προδίδεις τα ιδανικά, είναι δύσκολο οι προδομένοι... να μη πράξουν το ίδιο....

Η ανάγκη της Άμυνας επιβάλλει την εξομοίωση των μέσων αμύνης...

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες....ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΟΥΝ...


ΘΙΒΕΤΙΑΝΟΣ ακτιβιστής κρα τώντας σημαία επιχείρησε πριν από λίγο να διακόψει την ομιλία του επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου Liu Qi κατά την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Ο διαδηλωτής απομακρύνθηκε από την αστυνομία, πριν φθάσει στον κ. Liu Qi, ο οποίος συνέχισε την ομιλία του υψώνοντας τον τόνο της φωνής του.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, τρία άτομα προσπάθησαν να πλησιάσουν το βήμα από το οποίο εκφωνούσε ομιλία ο Κινέζος επικεφαλής της Οργανωτικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Ενας εκ των τριών ακτιβιστών κατάφερε να ανοίξει πανό πίσω από τον Κινέζο αξιωματούχο όπου έγραφε: «Μποϊκοτάρετε τη χώρα που καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα». Ενας άλλος φώναξε «Ελευθερία – Ελευθερία».

Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου μέσω των μεγαλύτερων διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων.

Λίγα λεπτά μετά το επεισόδιο, η φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου άναψε και ακολούθως δόθηκε στον πρώτο λαμπαδηδρόμο, τον πρωταθλητή μας στο Τάεκβοντό, Αλέξανδρο Νικολαΐδη. Με τη σειρά του ο αργυρός Ολυμπιονίκης στους Αγώνες της Αθήνας θα δώσει τη δάδα στη Κινέζα κολυμβήτρια Luo Xuejuan (χρυσή Ολυμπιονίκη του 2004), αρχίζοντας τη λαμπαδηδρομία των 137.000 χλμ, διαμέσου πέντε ηπείρων, που θα καταλήξει στο Πεκίνο στις 8 Αυγούστου για την έναρξη των αγώνων.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 10 Μαρτίου ακτιβιστές θιβετιανής καταγωγής άναψαν δάδα έξω από την Αρχαία Ολυμπία στο πλαίσιο παγκόσμιας κλίμακας εκδηλώσεων διαμαρτυρίας για την κινεζική κυριαρχία στο Θιβέτ. Αποπειράθηκαν να ανάψουν τη δάδα εντός του αρχαιολογικού χώρου, αλλά εμποδίστηκαν από την αστυνομία.
Ολυμπιακοί Αγώνες της Κίνας: αντίστροφη μέτρηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα;
Ανθρώπινα δικαιώματα - 05-12-2007 - 19:15
Σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων
Ζητείται σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα!
Ενώ το Πεκίνο ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να συνεχίσει να ασκεί πιέσεις στην Κίνα ως προς το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα: αυτό είναι το βασικό μήνυμα δύο συναντήσεων που έλαβαν χώρα στο Κοινοβούλιο τον περασμένο Νοέμβριο. Μια ακρόαση εστίασε στα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα εν όψει των ολυμπιακών αγώνων του 2008, ενώ ένα συνέδριο εξέτασε την κατάσταση στο Θιβέτ.

Κατά τη διάρκεια ακρόασης που πραγματοποιήθηκε στις 26 Νοεμβρίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Hu Jia, υποψήφιος για το βραβείο Ζαχάρωφ το 2007, προειδοποίησε ευρωβουλευτές και ειδικούς ότι, την ώρα που χιλιάδες αθλητές από όλο τον κόσμο προετοιμάζονται για τους αγώνες, "η κατάσταση όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα σκέτη καταστροφή". Ο Hu Jia βέβαια δεν ήταν παρών στην ακρόαση, εφόσον για την 193η μέρα τελούσε υπό κατ'οίκον κράτηση. Τη μαρτυρία του έστειλε μέσω του Διαδικτύου, από το σπίτι του...

Η Ευρώπη πρέπει να εμμείνει ακράδαντα στα πιστεύω της

Η κατάσταση στην Κίνα είναι ανησυχητική λόγω κυρίως των συνεχών ελέγχων και της καταπίεσης, του φιμώματος των μέσων ενημέρωσης και της παρενόχλησης των αντιφρονούντων. Σύμφωνα με τον Hu Jia, πολλοί πίστευαν ότι οι ολυμπιακοί αγώνες θα ευνοούσαν τη δημοκρατία στην Κίνα, οι κινεζικές αρχές όμως τους απογοήτευσαν.

Ο κ. Hu Jia υπενθύμισε ότι γύρω στο ένα εκατομμύριο Κινέζοι έχουν υποστεί κάποια μορφή δίωξης (φυλάκιση, στρατόπεδα εργασίας, ψυχιατρεία, κ.ά) και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να διατηρήσει το εμπάργκο όπλων που επέβαλε στην Κίνα μετά από την καταστολή διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας στην πλατεία Τιανανμέν του Πεκίνου το 1989.

Η κατάσταση στο Θιβέτ χειροτερεύει μέρα με τη μέρα

Στις 8 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε μια διάσκεψη στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, η οποία εξέτασε την κατάσταση στο Θιβέτ. Νέοι αθλητές από το Θιβέτ ήταν παρόντες για να εκδηλώσουν την επιθυμία τους να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τη σημαία του Θιβέτ και όχι της Κίνας.

Πολλοί ομιλητές τόνισαν ότι η κατάσταση στο Θιβέτ χειροτερεύει, παρά την προσεχή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων. Υπενθύμισαν την καταπίεση των βουδιστών, την κατοχή του Θιβέτ από Κινέζους, την περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής και την κοινωνικο-οικονομική περιθωριοποίηση των κατοίκων του Θιβέτ.

Μήπως πρέπει να επέμβει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή;

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα, εκφράστηκε η άποψη ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή θα πρέπει να λάβει αποφάσεις. Ο Βρετανός ευρωβουλευτής Edward Mc Millan-Scott (από την Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και των Ευρωπαίων Δημοκρατών) δήλωσε μάλιστα ότι αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που επεμβαίνει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία τον καιρό του απαρτχάιντ είχε απαγορεύσει τους ολυμπιακές αγώνες που θα γίνονταν στη νότια Αφρική.

Ο Ούγγρος Pál Schmitt -νυν ευρωβουλευτής, πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στην ξιφασκία και πρώην μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής- αναγνώρισε ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δεν πρέπει να στρουθοκαμηλίζει μπροστά στις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που γίνονται στην Κίνα. Τόνισε ωστόσο ότι το μποϊκοτάρισμα των αγώνων "δεν θα λύσει κανένα θέμα, ενώ θα προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημίες στην καριέρα των αθλητών".

Η Monica Frassoni, συμπρόεδρος της Ομάδας των Πρασίνων/Ελεύθερης Ευρωπαϊκής Συμμαχίας, έκανε έκκληση για "απαλλαγή της εντύπωσης ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα". Οι αγώνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τόνισε η Ιταλίδα ευρωβουλευτής.

Αναφ. : 20071126STO13639

Αναλυτικά :Ανακοινωθέν τύπου σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα (στα αγγλικά)
Ιστοσελίδα της διακομματικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Θιβέτ
Φάκελος για το βραβείο Ζαχάρωφ 2007, τμήμα: "Πορτρέτο των παιδιών της Τιανανμέν, της Zeng Jinyan και του Hu Jia"
Άρθρο: "O Δαλάι Λάμα ενώνει πνευματικότητα και πολιτική στο Κοινοβούλιο"
Έγγραφα της κοινοβουλευτικής υπο-επιτροπής για τα ανθρώπινα δικαιώματα
Θιβέτ και Ολυμπιακοί Αγώνες, σημεία καμπής για την Κίνα

Του WEI JINGSHENG*

Με μια «πολιτιστική γενοκτονία», όπως την αποκαλεί ο Δαλάι Λάμα, να βρίσκεται σε εξέλιξη στο Θιβέτ, είναι παντελώς απαράδεκτο ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ να αρνείται -σε πλήρη αντίθεση με το «πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων»- να πάρει θέση κατά της καταστολής των Θιβετιανών διαδηλωτών στην οποία επιδίδεται η κυβέρνηση του Πεκίνου.

Εκτυπώστε το Στείλτε το με email Φυλάξτε το

Κανείς δεν μιλά για μποϊκοτάρισμα αυτών των Αγώνων. Το βέβαιο είναι όμως ότι θα υπάρξουν τόσο διαμαρτυρίες για το Νταρφούρ σε κινεζικές πρεσβείες όσο και σχετικά συνθήματα και πανώ μεταξύ των θεατών και των αθλητών. Κατά γενική ομολογία, ο καλύτερος τρόπος να αποτραπούν εκατοντάδες χιλιάδες ακόμη θάνατοι στο Σουδάν είναι να χρησιμοποιηθούν οι Ολυμπιακοί για να εξαναγκαστεί το Πεκίνο να επιδείξει πιο υπεύθυνη στάση.

Το βασικό πρόβλημα είναι ότι σε αντάλλαγμα για το πετρέλαιο του Σουδάν, το Πεκίνο χρηματοδοτεί και προστατεύει διπλωματικά το καθεστώς του Χαρτούμ, χορηγώντας τα όπλα για την πρώτη γενοκτονία του 21ου αιώνα. Σύμφωνα με το αμερικανικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας, η Κίνα πούλησε επισήμως το 2005 στο Σουδάν όπλα, αεροσκάφη και εξοπλισμό αξίας 83 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Κίνα εξοπλίζει το Σουδάν με μαχητικά αεροσκάφη Fantan A-5, ελικόπτερα και ελαφρά όπλα που χρησιμοποιήθηκαν πέρυσι στην εισβολή στο Τσαντ. Η Κίνα χρησιμοποιεί επίσης την απειλή του βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας για να εμποδίσει την ανάληψη δράσης από τον ΟΗΕ εναντίον του Σουδάν, με αποτέλεσμα τα Ηνωμένα Εθνη να κινδυνεύουν με έναν (σημ. ακόμη)εξευτελισμό.

Το Σουδάν έχει τόση εμπιστοσύνη στην Κίνα και τη στήριξη που του παρέχει, ώστε στις 7 Ιανουαρίου ο σουδανικός στρατός έστησε ενέδρα σε αυτοκινητοπομπή του ΟΗΕ στο Νταρφούρ. Η σουδανική ηγεσία ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για λάθος, αλλά αξιωματούχοι του ΟΗΕ εκφράζουν την πεποίθηση ότι η επίθεση ήταν σκόπιμη, με στόχο να περιέλθουν σε δύσκολη θέση τα Ηνωμένα Εθνη.

Κινέζοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι ο καλύτερος τρόπος να αναζητηθεί μια λύση στο Νταρφούρ είναι η σιωπηρή διπλωματία. Και είναι αλήθεια ότι από τότε που ξεκίνησε η εκστρατεία για τους «Ολυμπιακούς της γενοκτονίας»( www.dreamfordarfur.org ), πριν από ένα χρόνο, η Κίνα ακολουθεί μια πιο θετική στάση. Είναι επίσης αλήθεια ότι οι κυανόκρανοι των Ηνωμένων Εθνών έγιναν δεκτοί στο Νταρφούρ μόνο ύστερα από πίεση του Πεκίνου. Αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι η Κίνα εξακολουθεί να ευθυγραμμίζεται με το Σουδάν. Και ότι το τελευταίο εκμεταλλεύεται αυτή την ευθυγράμμιση για να προκαλεί τη διεθνή κοινότητα.

Πριν από λίγες ημέρες, ανέλαβε θέση στην κεντρική κυβέρνηση ο Μούσα Χιλάλ, ιδρυτικό και ηγετικό στέλεχος της αραβικής πολιτοφυλακής που είναι γνωστή ως «ζανζαουίντ». Ο άνθρωπος αυτός εξέφρασε κάποτε την ευγνωμοσύνη του για τα όπλα και τα εφόδια που παρέλαβε η χώρα του «για την εξόντωση των αφρικανικών φυλών στο Νταρφούρ».

Αν το Πεκίνο σταματούσε τις πωλήσεις όπλων και ανταλλακτικών στο Σουδάν μέχρι την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας για το Νταρφούρ, η δυναμική της κρίσης θα άλλαζε ριζικά. Στην περίπτωση αυτή, ο πρόεδρος Ομάρ αλ-Μπασίρ του Σουδάν θα καταλάβαινε ότι η Κίνα δεν είναι διατεθειμένη να επιτρέψει την κηλίδωση των Ολυμπιακών της αγώνων με αίμα από το Νταρφούρ.

Χωρίς βοήθεια από την Κίνα, ο Μπασίρ θα αναγκαζόταν να κάνει παραχωρήσεις στους αντάρτες του Νταρφούρ και να διαπραγματευθεί μαζί τους, ενώ δεν θα είχε και την πολιτική κάλυψη για να επαναλάβει τις εχθροπραξίες με το νότιο Σουδάν. Η Κίνα αξίζει μια διεθνή διοργάνωση για να γιορτάσει την εκ νέου ανάδειξή της σε παγκόσμια δύναμη. Οσο επιμένει όμως να πουλάει όπλα που συμβάλλουν σε μια γενοκτονία, οι αγώνες που ετοιμάζει θα συνεχίσουν να λέγονται «Ολυμπιακοί Αγώνες της γενοκτονίας».

Amnesty International brings Falun Gong art exhibit to campus

Amnesty International brings Falun Gong art exhibit to campus

John Hewitt

Issue date: 10/12/05 Section: News
Students check out the Falun Gong art exhibit in the Gargoyle. The week-long exhibit was sponsored by the University's chapter of Amnesty International.
Media Credit: Courtesy of William G. Kosinski
Students check out the Falun Gong art exhibit in the Gargoyle. The week-long exhibit was sponsored by the University's chapter of Amnesty International.

The Washington University chapter of Amnesty International is sponsoring a week-long art exhibit at the Gargoyle for the supporters of the Falun Gong, a spiritual practice with elements similar to Buddhism and Taoism that was started in China in 1992 by Lin Hongzi. The exhibit will run on Wednesday and Thursday between 11 a.m. and 2 p.m.

In 1999, the former president of the Communist Party of China Jiang Zemin ordered a suppression of Falun Gong by means of state media criticism and a police crackdown on members of the group. As of this year, the Falun Dafa Information Center has reported 2,676 deaths of members, thousands of detentions, and more than 30,000 documented cases of persecution at the hands of the Chinese police.

The exhibit features paintings depicting the ideals of Falun Gong, as well as graphic scenes of torture, murder and imprisonment of practitioners by Chinese government agents. It will remain in St. Louis until the beginning of November.

"We find [the exhibit] is a very effective way to talk about Falun Gong," said Benji Katz, a sophomore and co-president of the University's Amnesty International chapter.

Much of the featured art is infused with religious themes-many of the people depicted have halos, and other common features in the paintings include cherubs and Buddhist symbolism.

"You see Jesus and Buddha, and the way that they're figured is similar. The exhibit is in no way religious; it is to educate about human rights abuses," said junior Kevin Pirrish, a co-president of the University's Amnesty International chapter.

St. Louis Falun Gong practitioners were the ones who approached the University's Amnesty International chapter about displaying the exhibit in the Gargoyle.

Kairong Tian, a protein biochemist at Monsanto and Falun Gong practitioner, emigrated from China years ago. She visited the exhibit on Monday.

"Right now I cannot visit China. They will definitely put me in jail," said Tian. "They monitor my phone calls to my parents and my brothers…The security there talked to my parents, talked to my father in China. My husband doesn't practice, but he supports me. When he visited [China], he was detained by the authorities, and they talked to him about me."