3/24/2008

Δεν τους αξίζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες...

To Θιβέτ "επισκιάζει" την τελετή αφής


Η Κίνα εισβάλει στις γειτονικές πολιτείες.Πάγια τακτική.Επιβάλει τους οπαδούς της.Στρατηγική.Αυτοί αποτελούν μια οργανωμένη μειοψηφία.Τούς μεταβάλει σε ολοκληρωτικό καθεστώς. Κατ απομίμηση του δικού της.Σε τέτοιο σημείο, που με τα όργανά της να ορίζουν και να ελέγχουν τη "σύμμαχο" πολιτεία.Και αν κατά λάθος χάσουν τον έλεγχο, τότε κατασκευάζουν το περίπτυστο δόγμα που τούς επιτρέπει να επεμβαίνουν στα εσωτερικά της δήθεν ανεξάρτητης γειτονικής πολιτείας και στέλνει τους στρατιώτες της και τους μπάτσους της,να την συμμορφώσει.
Εν τω μεταξύ ο ιερός αγώνας κατά του Ιμπεριαλισμού συνεχίζεται....Οι άνθρωποι εκεί είναι αδίστακτοι....
Δε τους αξίζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες....
Απλά... η Μαφία χαίρεται....


Τα ξένα ΜΜΕ επικεντρώνονται στην αναστάτωση που προκλήθηκε κατά την διάρκεια της τελετής αφής της Ολυμπιακής φλόγας από την διαμαρτυρία διαδηλωτών για την πολιτική της Κίνας στο Θιβέτ.

Την ώρα που μιλούσε ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Κίνας Λιου Κι, μέλος της οργάνωσης "Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα" πλησιάσε το βάθρο και προσπάθησε να ανοίξει μια σημαία πριν απομακρυνθεί από αστυνομικούς.

Η σημαία απεικόνιζε τους Ολυμπιακούς κύκλους σε μορφή χειροπέδων συμβολίζοντας την καταπίεση που ασκεί το Πεκίνο στο Θιβέτ.

Οι Τάιμς του Λονδίνου γράφουν ότι οι Έλληνες "δεν θέλησαν να προσβάλουν τους Κινέζους και υποβάθμισαν το γεγονός".

Προσθέτουν χαρακτηριστικά ότι ο τηλεοπτικός σταθμός Antenna που ανήκει στον Μίνωα Κυριακού, πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, "έκοψε τελείως το συμβάν από το ρεπορτάζ".
Η Διεθνής Κοινότητα έχει αγανακτήσει με τη πολιτική των Κινέζων,στη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι αντιδράσεις πολλαπλασιάζονται


Οι Τάιμς της Νέας Υόρκης υποστηρίζουν ότι η διαμαρτυρία "επισκίασε" την τελετή αφής. Το συμβάν μεταδόθηκε ζωντανά από την Ελληνική κρατική τηλεόραση αλλά η Κινεζική διέκοψε την μετάδοση και έδειξε μια μαγνητοσκοπημένη σκηνή.

Σχετικά άρθρα από Foreign Press


Δεν υπάρχουν σχόλια: