11/17/2009

50620645, Time & Life Pictures/Getty Images /Time & Life Pictures
Title:

Alexander Iolas;Theodora Roosevelt

Caption: Theodora Roosevelt (R) and Alexander Iolas dancing on stage in their costumes. (Photo by Time Life Pictures/Pictures Inc./Time Life Pictures/Getty Images)
Date created: 01 Jan 1942
Editorial image #: 50620645
Restrictions: Contact your local office for all commercial or promotional uses.
No resale application use without the prior permission of Time, Inc. Contact your local office to see if we can clear this image for you.
Licence type: Rights-managed
Photographer:

Time Life Pictures./Contributor

Collection:

Time & Life Pictures

Credit: Time & Life Pictures/Getty Images
Max file size/dimensions/dpi: 14.9 MB /2048 x 2551 px
Source: Time & Life Pictures
Release information: Not released. More information

alexander Iolas

Andy Warhol
Iolas, 1972
synthetic polymer paint and silkscreen ink on canvas
40 x 40 inches
101.6 x 101.6 cm
SW 03406


Ο Άγιος των Gay στου Ψυρρή?


Email This Post Εκτύπωση άρθρου


gay

Έντονες αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσει η απόφαση ομάδας ομοφυλοφίλων να δημιουργήσει στο κέντρο της Αθήνας τόπο λατρείας του υποτιθέμενου «Άγίου των gay» Αρβίου.

Οι πληροφορίες θέλουν να έχει ήδη εντοπιστεί στου Ψυρρή ο χώρος που θα φιλοξενήσει το ναό, τα εγκαίνια του οποίου προσδιορίζονται στην αρχή του νέου έτους.

Η ύπαρξη του «αγίου» έγινε γνωστή κυρίως από τον συγγραφέα Άγγελο Σακκέτο, ο οποίος μέσα από το βιβλίο του “ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΣ: Άγνωστες Προφητείες και Θαύματα”, αναφέρθηκε στην επιχείρηση «αγιοποίησης» ενός ομοφυλόφιλου κυβερνήτη στην Αμερική . Ένα θέμα το οποίο δικαίωσε το συγγραφέα, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο δολοφονηθέντας, θύμα της ιδιαιτερότητάς του, Αμερικανός πολιτικός Μίλκ Χάρβει τείνει να γίνει ο προστάτης της παγκόσμιας κοινότητας των gay.

«Θα πρέπει να διευκρινισθεί ότι δεν έχω τίποτε προσωπικά με κανέναν ομοφυλόφιλο, τους οποίους σέβομαι για την όποια επιλογή στην προσωπική τους ζωή…», ξεκαθαρίζει ο κύριος Σακκέτος θέλοντας να τοποθετηθεί επί του θέματος.

«Αντιδρώ, όμως, όταν βλέπω ορισμένους εξ αυτών να μεταφέρουν το κρεβάτι τους στη δημόσια ζωή του τόπου, κάτι το οποίο θεωρώ ανεπίτρεπτο για την πίστη του καθενός, όπως εμείς που πιστεύουμε στην Ορθοδοξία και η οποία είναι ασυμβίβαστη μ’ αυτού του είδους τις επιλογές. Η Αγία Γραφή στην Γένεση είναι ξεκάθαρη: «και εποίησεν ο Θεός τον άνθρωπον, κατ’ εικόνα Θεού εποίησεν αυτόν, άρσεν και θήλυν εποίησεν αυτούς», πράγμα που σημαίνει ότι η Παλαιά Διαθήκη, τουλάχιστον ως προς το σημείο αυτό, δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας ή αμφισβητήσεως…», για να συμπληρώσει…

«Μέσα στο βιβλίο μας «Παπουλάκος: Άγνωστες Προφητείες και Θαύματα» υπάρχει ένα ολόκληρο κεφάλαιο για τον διαβόητο «Άγιο Άρβιο», που επαληθεύει την προφητεία ότι «οι κληρικοί θα γίνουν ασεβέστεροι όλων», δεδομένου του γεγονότος ότι έχουν αρχίσει επίσημα πλέον και οι χειροτονίες ομοφυλόφιλων επισκόπων, όπως ο Τζιν Ρόμπινσον.! Πρόκειται για έναν Αμερικανό κληρικό, που έγινε και επισήμως ο πρώτος ομοφυλόφιλος επίσκοπος της Αγγλικανικής Εκκλησίας, που εκπροσωπεί περίπου 70 εκατομμύρια πιστούς σ’ όλον τον κόσμο και έχει πνευματικό της ηγέτη τον Αρχιεπίσκοπο του Κάντερμπουρι Ρόουαν Ουίλιαμς.
Να θυμίσουμε εδώ ότι ο Βρετανός συνάδελφός του Τζέφρι Τζον, που επίσης είχε δηλώσει δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλος, αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση του επισκόπου του Ρέντινγκ, στην Αγγλία, επειδή αποδείχτηκε ότι είπε ψέματα λέγοντας πως είχε πάψει τα τελευταία χρόνια να έχει «ενεργές σεξουαλικές σχέσεις». Το ίδιο ισχυρίστηκαν και για τον Τζιν Ρόμπινσον στην Αμερική οι εκεί αντίπαλοί του, αλλά στη γενική συνέλευση της επισκοπικής αντιπροσωπείας των αγγλικανών ιερέων, στη Μινεσότα, 62 από τους 107 επισκόπους έκριναν ότι «είναι καθαρός» και ότι, επομένως, μπορεί να χριστεί επίσκοπος!».

Ποιος είναι όμως ο άνθρωπος που λατρεύεται από μια μερίδα ομοφυλοφίλων;

Ο «Άγιος Άρβιος», κατά κόσμον Μίλκ Χάρβει ήταν ο πρώτος ομοφυλόφιλος πολιτικός που εξελέγη ποτέ στην Καλιφόρνια παραδεχόμενος την ιδιαιτερότητα του.

Από τη θέση του δημοτικού συμβούλου στο Σαν Φρανσίσκο τη δεκαετία του ‘70, μετατράπηκε σε γνήσιο οραματιστή, ένθερμο ακτιβιστή, με δράση στο πλευρό των μειονοτήτων και συνάμα λαοφιλή πολιτικάντη. Έχασε όμως πρόωρα τη ζωή του από τις πέντε σφαίρες που γάζωσε πάνω του κάποιος…ρατσιστής, όπου την ίδια βραδιά δολοφόνησε και τον τότε Δήμαρχο της πόλης, φημολογούμενο εραστή του.

Οι Κάτοικοι του Ψυρρή στο έλεος των...Σκυλάδων

Φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις κι άλλα κίνητρα οικονομικού αλλά και πολεοδομικού χαρακτήρα επεξεργάζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος, ώστε να προσανατολίσει το ενδιαφέρον για κατοικία των Aθηναίων στις υποβαθμισμένες, σήμερα, περιοχές του Eλαιώνα και του κέντρου και να βάλει φρένο στην πολεοδομική επέκταση της Aθήνας.

Oι ρυθμίσεις αυτές επεξεργάζονται από τα στελέχη του υπουργείου προκειμένου να αποτελέσουν εργαλεία για την υλοποίηση μέρους των προβλέψεων του νέου, αναθεωρημένου ρυθμιστικού σχεδίου της Aττικής, που θα έχει ως βασικό του στοιχείο την αρχή της «συμπαγούς πόλης», τη συγκράτηση δηλαδή, της οικιστικής ανάπτυξης της Aθήνας στα όρια που υπάρχουν σήμερα.

Προκειμένου να αποτραπεί η περαιτέρω επέκταση του πολεοδομικού συγκροτήματος, κυρίως προς τα βόρεια και ανατολικά, το υπουργείο θέλει να δώσει κίνητρα στους πολίτες να παραμείνουν ή και να μετακομίσουν στο κέντρο και δη σε περιοχές, όπως του Ψυρρή, το Mοναστηράκι και ο Bοτανικός. Mε τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι θα αποτραπεί η γενικευμένη αλλαγή χρήσης που παρατηρείται σε Ψυρρή, Mοναστηράκι και Γκάζι και φαίνεται να επεκτείνεται και προς τον Bοτανικό άλλα και η οποιαδήποτε κοινωνική ανατροπή αφού οι περιοχές του κέντρου τείνουν να γίνουν -εάν δεν έχουν γίνει ήδη σε πολλές περιπτώσεις, γκέτο εξαθλιωμένων μεταναστών.

Επιδοτήσεις
Στην κατεύθυνση αυτή θα επεξεργαστούν σύμφωνα με πληροφορίες, σε συνεργασία με το υπουργείο Oικονομικών ρυθμίσεις που θα προβλέπουν την παροχή επιδοτήσεων για την ανακατασκευή κτιρίων, φοροαπαλλαγών που σχετίζονται με τη κατοικία για τους μόνιμους κάτοικους των περιοχών του κέντρου, κίνητρα για βιοκλιματική αρχιτεκτονική και τη χρήση «ψυχρών υλικών», ειδικά στη περιοχή του Bοτανικού κ.λπ.

Eξετάζονται ακόμη και άλλα κίνητρα όπως μειώσεις στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών για τους κατοίκους του κέντρου, επιδοτήσεις για την ανάπλαση των κτιρίων άλλα και τσουχτερές αυξήσεις φόρων για όσους διατηρούν σε αυτές τις περιοχές ειδικά καταστήματα νυχτερινής διασκέδασης σε μια προσπάθεια να μην επεκταθεί άλλο η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στον Kεραμεικό και το Γκάζι.

Eπιπλέον, εξετάζεται η εφαρμογή του μέτρου απόσυρσης ακατάλληλων γηρασμένων κτιρίων, μέσω πιθανόν ανταλλαγής γης ή άλλων κινήτρων που θα θεσπιστούν σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο, για την δημιουργία στη θέση τους ελεύθερων χώρων πρασίνου.

Kασσιανός Tζέλης


Ψυρρή...Εικόνες να ...θυμόμαστε...

Σόλωνος, Κυριακή των Βαΐων

Ζωοδόχου Πηγής, 12.04.2009