3/24/2008

To Θιβέτ στην Αφή της Φλόγας στην Ολυμπία

Μπράβο στους δύο Γάλους ακτιβιστές στην Αρχαία Ολυμπία

Γιορτή "ντροπής" στην αφή της Ολυμπιακής φλόγας στον ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας.
Ακτιβιστής ο οποίος διαμαρτυρόταν για τη χυδαία συμπεριφοράς της Κίνας στον αγώνα των Θιβετιανών, έδειξε , με το πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, το ΓΙΑΤΙ η Κίνα δεν έπρεπε να αναλάβει τη τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων.
Τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατούνται, οι ασκούμενοι του Φαλούν Νταφά φυλακίζονται... δολοφονούνται και χρησιμοποιούνται σαν πειραματόζωα...Αποκλεισμένη είναι η περιοχή του Θιβέτ για τους ξένους τουρίστες μετά τις αντικινεζικές διαδηλώσεις και τη βίαιη καταστολή τους στη Λάσα. Κινεζικά άρματα μάχης έχουν παραταχθεί στους δρόμους της Λάσα ενώ δόθηκε τελεσίγαρο στους διαδηλωτές να παραδοθούν

Αποκλεισμένη είναι η περιοχή του Θιβέτ για τους ξένους τουρίστες μετά τις αντικινεζικές διαδηλώσεις και τη βίαιη καταστολή τους στη Λάσα, οι οποίες σύμφωνα με την εξόριστη Κυβέρνηση του Θιβέτ στοίχισαν τη ζωή 100 ανθρώπων, ενώ το Πεκίνο, μέσω του ειδησεογραφικού πρακτορείου Νέα Κίνα, κάνει λόγο για 10 νεκρούς. Εξάλλου όπως ανακοινώθηκε 580 άνθρωποι, περιλαμβανομένων 3 Ιαπώνων τουριστών, "διασώθηκαν" από την κινεζική αστυνομία, χωρίς να δοθούν περαιτέρω διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, οι κινεζικές Αρχές παρέταξαν άρματα μάχης κι άλλα οχήματα του στρατού στους δρόμους της Λάσα ενώ η Κίνα υποσχέθηκε ότι θα επιδείξει επιείκεια σ’ όσους διαδηλωτές παραδοθούν πριν από τα μεσάνυκτα της Δευτέρας. Ε.Ε και ΗΠΑ κάλεσαν το Πεκίνο να επιδείξει αυτοσυγκράτηση. Την ίδια ώρα το επίσημο κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα μετέδωσε σήμερα Σάββατο ότι έχουν επιβεβαιωθεί επτά θάνατοι στην πρωτεύουσα του Θιβέτ, Λάσα. Σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο, οι θάνατοι σημειώθηκαν στην διάρκεια των ταραχών και τα περισσότερα θύματα είναι επιχειρηματίες. "Δεν αναφέρθηκαν απώλειες μεταξύ ξένων", είπε ο αξιωματούχος, τον οποίο επικαλέσθηκε το πρακτορείο. Ο Κυβερνήτης της αυτόνομης περιοχής του Θιβέτ Κιανγκ Μπα δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της Κίνας δεν άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών.

Οι -ασυνήθιστες- βίαιες διαδηλώσεις στο Θιβέτ, ειδικά στη Λάσα και στο ιδιαίτερα δημοφιλές για τους τουρίστες θέρετρο περί το ναό Τζοχάνγκ, χαρακτηρίζονται ως οι σοβαρότερες στην περιοχή μετά το 1989.

Κάηκαν τα θύματα λέει η Κίνα

Οι δέκα άνθρωποι που βρήκαν το θάνατο στα επεισόδια στο Θιβέτ "κάηκαν ζωντανοί", μετέδωσε σήμερα Σάββατο το κρατικό κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα, εκ των οποίων τουλάχιστον ο ένας ήταν αστυνομικός, σύμφωνα με την μαρτυρία αυτόπτη που επικαλέσθηκε δυτικός απεσταλμένος.

Οι αρχές του Θιβέτ ανέφεραν ότι οι δυνάμεις ασφαλείας δεν έκαναν χρήση πυρών για να "καταστείλουν τη βία".

Το Νέα Κίνα μετέδωσε ότι πάνω από 580 άνθρωποι, περιλαμβανομένων τριών Ιαπώνων τουριστών, "διασώθηκαν" από την κινεζική ένοπλη αστυνομία από τράπεζες, πολυκαταστήματα, σχολεία και νοσοκομεία που πυρπολήθηκαν στην διάρκεια των ταραχών. "Οι ταραξίες πυρπόλησαν σχολεία, νοσοκομεία και παιδότοπους, καταστήματα και σπίτια...επετέθησαν εναντίον δημοσίων κτιρίων και επιχειρήσεων, έκαψαν αυτοκίνητα, λεηλάτησαν και σκότωσαν αθώους ανθρώπους", αναφέρεται στην ανακοίνωση των κινεζικών Αρχών που βλέπουν πίσω από τις ταραχές "συνωμοσία της κλίκας του Δαλάι Λάμα για να επιτύχει την ανεξαρτησία του Θιβέτ και να αμαυρώσει την εικόνα της Κίνας στην πορεία της προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες".

Σήμερα Σάββατο, οι κάτοικοι της Λάσα έμειναν στα σπίτια τους και τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά. Το Νέα Κίνα μετέδωσε ότι η πόλη είναι "ήρεμη". Κορυφαία στελέχη της, ελεγχόμενης από το Πεκίνο, Κυβέρνησης του Θιβέτ διέψευσαν ότι η Λάσα βρίσκεται υπό στρατιωτικό νόμο.

"Θα χειριστούμε την κατάσταση σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος", είπε ο κορυφαίος κυβερνητικός αξιωματούχος του Θιβέτ, Κιάνγκμπα Πινγκούο.

Ο Κανγκ Τζίνζιονγκ, πολιτικός κομισάριος της παραστρατιωτικής λαϊκής ένοπλης αστυνομίας, υποστήριξε ότι οι διαδηλώσεις αποτελούσαν "μια οργανωμένη και προμελετημένη δραστηριότητα με στόχο την απόσχιση και την δολιοφθορά".

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κάλεσε την Κυβέρνηση της Κίνας να "επιτρέψει στους διαδηλωτές να ασκήσουν το δικαίωμά τους στην ελευθερία της έκφρασης και της συγκέντρωσης, να αποφύγει τη χρήση υπερβολικής βίας διατηρώντας την τάξη και να διασφαλίσει πως όσοι συλληφθούν δεν θα τύχουν κακομεταχείρισης".

Ο Αμερικανός ηθοποιός και γνωστός υποστηρικτής του Θιβέτ Ρίτσαρντ Γκιρ κάλεσε "να υπάρξει μποϋκοτάζ" των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου "εάν οι κινεζικές Αρχές δε χειριστούν σωστά" την κατάσταση.

"Καλούμε την κινεζική Κυβέρνηση να επιτρέψει την ειρηνική έκφραση των διαφωνούντων", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Αυστραλίας, Στήβεν Σμιθ.

Η Κυβέρνηση της Κίνας επέκρινε τους ηγέτες των ΗΠΑ και της Γερμανίας διότι φιλοξένησαν τον Δαλάι Λάμα, κάτι που όπως εκτίμησε ενίσχυσε τους "αποσχιστικούς" στόχους του πνευματικού ηγέτη του Θιβέτ. Κάλεσε ακόμη την Ινδία να καταστείλει τις διαδηλώσεις εξορίστων Θιβετιανών στο Νέο Δελχί. Οι ινδικές Αρχές συνέλαβαν 100 διαδηλωτές αυτή την εβδομάδα, γεγονός που προκάλεσε επικρίσεις από μέρος του Τύπου. Η εφημερίδα Times of India χαρακτήρισε τις συλλήψεις ως ένδειξη ότι η Κυβέρνηση "υποκύπτει στο Πεκίνο καταστέλλοντας σκληρά τις ειρηνικές διαδηλώσεις Θιβετιανών στο ινδικό έδαφος".

Η ιαπωνική Κυβέρνηση -όπως κι οι περισσότερες Κυβερνήσεις των χωρών της Ασίας- δεν έχουν σχολιάσει τα γεγονότα, αποφεύγοντας να προκαλέσουν την θεωρούμενη ως ισχυρότερη χώρα της περιφέρειας.

FALUN DAFA


Καλώς ήρθατε στις Ελληνικές ιστοσελίδες του δικτυακού τόπου FalunDafa.org, έναν τόπο σχεδιασμένο εξ ολοκλήρου από ασκούμενους του Φάλουν Ντάφα και η οποία φιλοξενεί ασκούμενους του Φάλουν Ντάφα. Ελπίζουμε ότι σ’ αυτές τις ιστοσελίδες θα βρείτε ένα καλό μέρος για να αρχίσετε να μαθαίνετε σχετικά με την πρακτική του Φάλουν Ντάφα. Όλο το περιεχόμενο αυτού του δικτυακού τόπου – εκτός από τα κείμενα που είναι γραμμένα από τον ιδρυτή – αντιπροσωπεύει τις ιδέες και τις γνώμες των ασκούμενων του Φάλουν Ντάφα και δε θα έπρεπε να θεωρηθούν ως αντιπροσωπευτικές του ίδιου του Φάλουν Ντάφα. Εμείς απλώς ελπίζουμε να κάνουμε γνωστή σε σας αυτή την υπέροχη πρακτική, καθώς επίσης, ότι θα αφιερώσετε λίγο χρόνο για να την διερευνήσετε εσείς οι ίδιοι για τον εαυτό σας.

Το Φάλουν Ντάφα είναι μια πρακτική που έχει προσφέρει καλύτερη υγεία και εσωτερική ηρεμία σε εκατομμύρια ανθρώπους σ’ όλο τον κόσμο. Την πρακτική αυτή την ονομάζουμε «άσκηση καλλιέργειας». Η «καλλιέργεια» αναφέρεται στην εξύψωση της καρδιάς και του νου, μέσα από την προσεκτική μελέτη και εφαρμογή των παγκόσμιων αρχών που βασίζονται στην Αλήθεια, την Καλοσύνη και την Ανεκτικότητα. Η «άσκηση» αναφέρεται στην τακτική εκτέλεση των ασκήσεων και του διαλογισμού για την ενεργοποίηση του σώματος.

Το να μάθει κάποιος το Φάλουν Ντάφα είναι πολύ εύκολο. Η πρακτική είναι πολύ απλή, δυναμική και εντελώς δωρεάν. Οι βασικές αρχές του Φάλουν Ντάφα εξηγούνται στο σύνολό τους στο βιβλίο Τζούαν Φάλουν και στο κείμενο για αρχάριους Φάλουν Γκονγκ, γραμμένα και τα δύο από τον ιδρυτή του Φάλουν Ντάφα, κ. Λι Χονγκτζί. Επίσης, ουσιαστικές για την πρακτική είναι και οι πέντε ήπιες ασκήσεις στις οποίες περιλαμβάνεται και ο διαλογισμός.

Για μια πιο λεπτομερή περιγραφή της πρακτικής και για απαντήσεις σε συνήθεις ερωτήσεις κάντε κλικ εδώ.

Ξεκινώντας
Σας προσκαλούμε να ανακαλύψετε την εξαιρετική πρακτική του Φάλουν Ντάφα. Μπορείτε να αρχίσετε να μαθαίνετε τις αρχές κατεβάζοντας δωρεάν το βιβλίο «Φάλουν Γκονγκ» από αυτή την ιστοσελίδα.

Και πάλι καλώς ήρθατε σ’ αυτή την ιστοσελίδα.


Ειδήσεις που έρχονται από την Κίνα σε σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν έχουν να κάνουν μόνο με εντυπωσιακά στάδια, και εγκαταστάσεις. Έχουν να κάνουν και με γεγονότα που καθόλου δεν ταιριάζουν σε μια χώρα που οργανώνει Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι κινεζικές αρχές υποσχέθηκαν στη ΔΟΕ και τις διεθνείς κοινότητες συγκεκριμένες βελτιώσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα προκειμένου να κερδίσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες για το 2008. Ποια εικόνα παρουσιάζει η χώρα ένα χρόνο πριν την έναρξη?

 1. Η Falun Gong, ή Falun Dafa είναι μια ειρηνική και μη βίαια μορφή προσωπικής πεποίθησης και πρακτικής με εκατομμύρια υποστηρικτών στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και αλλού. Τον Ιούλιο του 1999 η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας ξεκίνησε επίσημο διωγμό εναντίον των οπαδών του Falun Gong λέγοντας ότι είναι μια ομάδα με “παράνομες δραστηριότητες, που υποστηρίζουν τη δεισιδαιμονία και που διαδίδουν πλάνες, που υποκινούν και που δημιουργούν διαταραχές, και που διακινδυνεύουν την κοινωνική σταθερότητα.” Το Μάρτιο του 2006 ένας Κινέζος δημοσιογράφος που διέφυγε στις ΗΠΑ αποκάλυψε την ύπαρξη ενός στρατοπέδου συγκέντρωσης περισσότερων από 6,000 οπαδών του Falun Gong, από το οποίο κανείς δεν έχει βγει ζωντανός. Πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι υπάρχουν τουλάχιστον άλλα 36 τέτοια στρατόπεδα συγκέντρωσης.

  Οι οπαδοί του Gong Falun είναι θύματα εμπορίου ανθρωπίνων οργάνων σε όλη την Κίνα.
  Τα όργανα αφαιρούνται από τους φυλακισμένους ενώ είναι ακόμα ζωντανοί. Σε αυτή τη περίπτωση τα όργανα κοστίζουν πολύ περισσότερο στην μαύρη αγορά. Τα θύματα είτε πεθαίνουν είτε σκοτώνονται μετά την επέμβαση. Στη συνέχεια αποτεφρώνονται ώστε να μην μείνουν αποδείξεις.

 2. Η αραβική ισλαμική δικτατορία του στρατηγού Al Bashir στο Σουδάν είναι υπεύθυνη για τον θάνατο τουλάχιστον 400.000 Αφρικανών στη δυτική επαρχία Darfur. Το κινεζικό κομμουνιστικό καθεστώς έχει επενδύσει πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια για να αναπτύξει τις πετρελαιοπηγές του Σουδάν και πάνω από 60% του παραχθέντος πετρελαίου πηγαίνει στην Κίνα. Εκτός από την υποστήριξη προς το καθεστώς του Bashir και την αδιαφορία προς την πολιτική φυλετικής κάθαρσης που ακολουθεί, οι κινεζικοί κομμουνιστές έχουν αποτελεσματικά εμποδίσει οποιεσδήποτε προσπάθειες από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Η.Ε να στείλουν ειρηνευτική δύναμη στην περιοχή ή να επιβάλουν κυρώσεις.

 3. Τουλάχιστον 30 δημοσιογράφοι και 50 χρήστες του internet είναι υπό κράτηση αυτήν την στιγμή στην Κίνα. Η κυβέρνηση εμποδίζει την πρόσβαση σε χιλιάδες ιστοσελίδες. Εμποδίζει την εκπομπή δεκάδων κινέζικων και Θιβετιανών διεθνών ραδιοσταθμών. Μετά από τους ιστοχώρους και τα φόρουμ, οι αρχές επικεντρώνονται τώρα στα blogs και sites όπως το YouTube. Οι υπηρεσίες της Κίνας ενσωματώνουν φίλτρα που εμποδίζουν τις λέξεις κλειδιά που θεωρούνται “ανατρεπτικές” από τους λογοκριτές.

 4. Ένα παγκόσμιο δίκτυο με το όνομα PlayFair δημοσίευσε πρόσφατα μια αναφορά καταγγέλλοντας τη συστηματική παραβίαση των βασικών δικαιωμάτων εργασίας στην Κίνα.

  Η ΔΟΕ επιβάλλει διάφορους αυστηρούς όρους στο Πεκίνο αλλά κανένας δεν περιλαμβάνει απαιτήσεις να τηρηθούν τα πρότυπα εργασίας. Ως αποτέλεσμα: παιδιά 12 ετών απασχολούνται 15 ώρες ημερησίως, κάτω από κακές συνθήκες υγείας και ασφάλειας, εργαζόμενοι αμείβονται με το μισό του ελάχιστου μισθού, εργοδότες πλαστογραφούν τα αρχεία απασχόλησης για να αποφεύγουν τους ελέγχους, κ.α.

  Οι Ολυμπιακοί του Πεκίνου αναμένεται να αποφέρουν 70 εκατομμύρια δολάρια εισόδημα, 40% περισσότερο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000.

Η διεθνής κοινότητα αντιδρά έντονα. Μερικές ομάδες έχουν αναγγείλει ήδη μποϊκοτάρισμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, ενώ άλλες προειδοποιούν το κινεζικό καθεστώς να αλλάξει την πολιτική του. Για παράδειγμα δείτε τις παρακάτω σελίδες:

 1. Human Rights Torch Relay
 2. Thegenocideolympics.com
 3. Reporters Without Borders
 4. Amnesty International
 5. Olympic WatchTruth, Compassion, Tolerance: the Art of a Higher Good

a benefit painting exhibit for rescuing the Chinese orphans who lost their parents to the persecution of Falun Gong.

All the artists are practitioners of the meditation practice Falun Gong which in 1999 was banned in its country of origin - China. Falun Gong's basic principles of truthfulness, compassion and tolerance presented a direct contradiction to the Communist Party's tradition of control, coercion and violence. As of now, over 2700 Chinese Falun Gong practitioners have been confirmed dead as a result of police torture, millions jailed or sent to labor camps. Some of the artists were themselves victims of the persecution and were detained and tortured for practicing Falun Gong.

These paintings are to draw attention to the grave human rights crimes currently happening in China, whilst poetically suggest the beauty of life lived in keeping with a higher order: Truthfulness, Compassion, and Tolerance. Through these paintings, people will learn how Falun Gong practitioners have met the persecution with an uncompromising courage, responding to hatred and brutality with grand compassion, endurance and an unwavering commitment to justice. When persecution meets Truthfulness Compassion and Tolerance, ordinary people become extraordinary.

Admission

Free.
Donations are welcome. All proceeds of this exhibit will benefit the Falun Gong orphans in China.

Times & Locations

Time:
November 20 - 27
10:00AM to 8:30PM

Location:
Heinsbergen Room
Millennium Biltmore Hotel
506 South Grand Avenue
Los Angeles, CA 90071
Directions & Parking
Time:
December 3 - 4
10:00AM to 5:00PM

Location:
Chinese Culture Center II (El Monte)
9443 Telstar Ave.
El Monte, CA91731
Directions
Time:
December 5 - 9
9:00AM to 6:00PM

Location:
Kerckhoff Art Gallery
University of California
at Los Angeles
405 Hilgard Ave.
Los Angeles, CA 90095
Driving directions to UCLA
Kerckhoff Art Gallery is located in the bldg next (behind) the Ackerman Bldg where the UCLA Store locates, and is right next to the Coffee house of Kerckhoff.
UCLA campus map

Hosting Entity

Global Mission to Rescue (GMR) Falun Gong Children Fund.
www.globalrescue.net/gmr/
www.rescueflgchildren.org

More information on the exhibition: www.falunart.org


ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Κείμενα που έχει εγκρίνει το Κοινοβούλιο
Οριστική έκδοση : 23/10/1997Ανθρώπινα Δικαιώματα

B4-0830, 0847, 0855, 0862 και 0872/97

Ψήφισμα σχετικά με τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά την προαγωγή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,

- έχοντας υπόψη το άρθρο Ι.1, παράγραφος 2 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση και το άρθρο 130Υ της Συνθήκης ΕΚ που καθιερώνουν την προαγωγή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως στόχο της ΚΕΠΠΑ,

- έχοντας υπόψη το ψήφισμά του της 20ής Φεβρουαρίου 1997 για την 53η σύνοδο της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα(1),

- έχοντας υπόψη το ψηφισμά του της 12ης Ιουνίου 1997 σχετικά με την ανακοίνωση της Επιτροπής για μακροπρόθεσμη πολιτική όσον αφορά τις σχέσεις Κίνας-Ευρώπης(2),

- έχοντας υπόψη τα παλαιότερα ψηφίσματά του για τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας,

Α. έχοντας υπόψη το διάλογο για τα ανθρώπινα δικαιώματα που καθιερώθηκε το 1994 μεταξύ της Κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και της Τρόϊκας του Συμβουλίου ΕΕ, και της μονομερούς αναστολής του από την Κίνα,

Β. εκτιμώντας ότι η τελική πράξη της Διάσκεψης της Βιέννης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Ιούλιος 1993) επιβεβαίωσε την οικουμενικότητα, το αδιαίρετο και την αλληλεξάρτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων,

Γ. εκτιμώντας ότι η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας συνέχισε να εντείνει τους ελέγχους και να ασκεί διώξεις σε βάρος αντιφρονούντων καθώς και συνδικαλιστών με κρατήσεις, καταδίκες και, σε ορισμένες περιπτώσεις, βασανισμούς και εκτελέσεις,

Δ. εκτιμώντας ότι ο Wei Jingsheng, κάτοχος του βραβείου Ζαχάρωφ του 1996 για την ελευθερία έκφρασης, υπήρξε θύμα ξυλοδαρμών ενώ εκρατείτο στις φυλακές και δεν έτυχε ιατρικής περίθαλψης,

Ε. εκτιμώντας ότι οι διώξεις λόγω θρησκεύματος, οι οποίες περιλαμβάνουν φυλακίσεις και βασανισμούς θρησκευτικών ηγετών και άλλων, εξακολουθούν στο Θιβέτ και το Xinjiang,

ΣΤ. εκτιμώντας ότι η πολυδιαφημισθείσα νομοθετική μεταρρύθμιση που κατήργησε το έγκλημα της "αντεπαναστατικής δράσης" το έχει απλώς αντικαταστήσει με το εξίσου ασαφές αδίκημα της "απειλής για την κρατική ασφάλεια",

Ζ. εκτιμώντας ότι η Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση καθιερώνει την προαγωγή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως στόχο της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και της Πολιτικής Ασφάλειας, και ότι το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων στις 4 Δεκεμβρίου 1995 δήλωσε ότι οι βασικοί στόχοι της ΕΕ στις σχέσεις με την Κίνα είναι, μεταξύ άλλων, "η προαγωγή της δημοκρατίας, των δομών που βασίζονται στο κράτος δικαίου και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων"

Η. εκτιμώντας ότι το Συμβούλιο και τα κράτη μέλη του δεν ήταν σε θέση να υπερασπίσουν μια κοινή θέση για το θέμα των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα κατά την τελευταία σύνοδο της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Γενεύη,

Θ. εκτιμώντας ότι η δέσμευση για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν θα πρέπει να εξαρτάται από μία κοντόφθαλμη αντίληψη των εμπορικών συμφερόντων,

Ι. λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η Κίνα "δεν απαιτεί πλέον από την ΕΕ να δεσμευθεί όσον αφορά τη στάση της στην Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου στη Γενεύη για να επαναλάβει μαζί της το διάλογο για τα δικαιώματα του ανθρώπου που διεκόπη από το 1996" και τη δήλωση του Προέδρου του Συμβουλίου ότι το θέμα της υποβολής νέου ψηφίσματος το 1998 "παραμένει συνεπώς ανοικτό";


1. λαμβάνει υπόψη του τις προσπάθειες κρατών μελών για την αποκατάσταση του διαλόγου για τα ανθρώπινα δικαιώματα με την Κίνα, προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να προαχθεί ο σεβασμός του κράτους δικαίου;

2. καλεί τα κράτη μέλη να εναρμονίσουν την πολιτική τους προσέγγιση έναντι της Κίνας, ώστε να εκφραστούν με μία φωνή για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα κατά την επόμενη συνάντηση της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα το 1998 και να υποστηρίξουν από κοινού ψήφισμα για τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας κατά την προσεχή σύνοδο της εν λόγω Επιτροπής;

3. καλεί την Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας να προσχωρήσει στα Διεθνή Σύμφωνα για τα Αστικά και Πολιτικά Δικαιώματα, και για τα Οικονομικά, Κοινωνικά και Πολιτιστικά Δικαιώματα, και χαιρετίζει την δηλωμένη πρόθεσή της να υπογράψει το δεύτερο;

4. καλεί τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας να επιτρέψει την ελεύθερη είσοδο διεθνών οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα καθώς και την παρουσία διεθνών παρατηρητών σε πολιτικές δίκες;

5. παρακινεί την Κινεζική Κυβέρνηση να επανεξετάσει τις περιπτώσεις όλων εκείνων που έχουν καταδικαστεί βάσει των νόμων περί "αντεπαναστατικής δράσης" που έχουν τώρα καταργηθεί;

6. καλεί τις Κινεζικές Αρχές να δεχθούν διεθνή ιατρική συνδρομή για τους φυλακισμένους με σοβαρά προβλήματα υγείας και να εξετάσουν ευνοϊκά την απελευθέρωση, για λόγους υγείας, φυλακισμένων;

7. επαναλαμβάνει την έκκλησή του για την απελευθέρωση του κατόχου του βραβείου Ζαχάρωφ κ. Wei Jingsheng;

8. ζητεί από την Προεδρία του Συμβουλίου να υποβάλλει τακτικά γραπτή έκθεση στο Κοινοβούλιο για τις δραστηριότητές του όσον αφορά την προαγωγή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας;

9. αναθέτει στον Πρόεδρό του να διαβιβάσει το παρόν ψήφισμα αυτό στο Συμβούλιο, την Επιτροπή, τις κυβερνήσεις των κρατών μελών, την Κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και το Εθνικό Κογκρέσσο του κινεζικού λαού.1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου δεν ξέρω ποιος είσαι αλλά σε ευχαριστώ πολύ που ανέβασες όλα αυτά στο μπλογκ σου. Με έκανες να δακρύσω γιατί νοιώθω ότι η καλοσύνη υπάρχει ακόμα στον κόσμο και όσο υπάρχει, δεν μπορούν κάποιοι να θάβουν την αλήθεια.
Σε ευχαριστώ απ' την καρδιά μου
Κώστας Τσόλης
ασκούμενος του Φάλουν Γκονγκ