10/09/2010

Εικαστικές Μαλακίες

Έκθεση του Cesare Barro στο Σχολείον
cesare.jpg

Έκθεση γλυπτικής με τίτλο «Ειμαρμένη» του Βενετού Cesare Barro παρουσιάζει από τις 7 Οκτωβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου 2010 το Πολιτιστικό Κέντρο "Το Σχολείον".
Η έκθεση του, με 61 γλυπτά σε πίνακες (25 έργα διαστάσεων 130Χ100 εκ., 12 έργα διαστάσεων 210Χ130εκ., 24 έργα 50Χ65 εκ., και 2 έργα διαστάσεων 220Χ170 εκ.), αντλεί την έμπνευση της από τον Όμηρο και τη σημειολογία της ελληνικής αλφαβήτου.
Ο Cesare Barro, έχει άρρηκτους δεσμούς με την Ελλάδα.Λάτρης της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας και ποίησης, εγκαταστάθηκε στο νησί της Τήνου για 13 ολόκληρα χρόνια, ήρθε σε επαφή με τους παραδοσιακούς τεχνίτες μαρμάρου του νησιού και συμμετείχε ενεργά στην αναστήλωση ενός ορεινού χωριού (Σμαρδάκι), που κατάφερε να του δώσει νέα ζωή.
Προλογίζει η Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ.
Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Πόλεως της Βενετίας,και το Istituto Italiano di Cultura di Atene. Εγκαινιάζεται στην Αθήνα, ως φόρος τιμής στη χώρα που ο Cesare Barro θεωρεί δεύτερη πατρίδα του, με την προοπτική να ταξιδέψει στην Ιταλία (2011, Μιλάνο & Βενετία), Γενεύη, Παρίσι, Μόναχο, Νέα Υόρκη, Μαϊάμι.
Διεύθυνση & Οργάνωση Παραγωγής: Alessandro Pirounis
Μελέτη Φωτισμού: Ελευθερία Ντεκώ
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Λίνα Νικολακοπούλου
Μουσική Επιμέλεια: Δάφνη Αλεξανδρή
Σκηνοθεσία Τηλεοπτικού Υλικού: Milena Kaneva

Το «Σχολείον»: Πειραιώς 52 ,Πειραιάς
Ώρες λειτουργίας καθημερινά :10.00-18.00
Ειλικρινα... ακουσα μια κυρία ΚΑΣΙΜΆΤΗ να αναλύει το έργο του καλλιτέχνη και τρελαθηκα... Ποτε δεν ειχα ακουσει τόσες μαζεμένες μαλακίες μαζί... Το κακό είναι οτι πληρώθηκε και μάλιστα αδρά για να τισ πεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια: