3/31/2008

FUCK! Beijing 2008

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗ ΒΙΑ ΣΤΟ ΘΙΒΕΤ

FUCK CHINA





Διαμαρτυρία ακτιβιστών στο Παναθηναϊκό Στάδιο
30 - 03 - 2008 16:03









ΣΤΗ ΛΑΣΑ ΕΝΩ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ 140 ΑΤΟΜΑ, ΠΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΝΑΝ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΘΙΒΕΤ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΙΝΕΖΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ, ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΓΥΑΛΙΖΟΥΝ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΔΑΔΕΣ ΤΟΥΣ.ΠΟΛΥ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΟ , ΔΕ ΝΟΜΙΖΕΙΣ?



ΤΑ ΙΔΕΩΔΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΚΙΝΑ = Εάν δίκαιον είναι το συμφέρον των πολιτών (Αριστοτέλης), τότε πρέπει οι πολίτες να μάθουν να γνωρίζουν το δίκαιον.



''Το Ολυμπιακό Ιδεώδες βρίσκει απέναντί του τα Olympic Games, τον πολιτιστικό ιμπεριαλισμό. Η εγκατάλειψη του σεβασμού στις αξίες της ζωής, η χρήση ιδεολογικής ή ωμής βίας, η διενεργούμενη αποχαύνωση και η συνειδησιακή αλλοτρίωση του καθημερινού ανθρώπου έχουν τις ρίζες τους στα οργανωμένα απάνθρωπα συμφέροντα, μεγάλα, μικρά, τοπικά ή παγκόσμιας εμβέλειας.«Όταν στα 1908 ο Pierre de Coubertin δημιούργησε τον όρο «ολυμπισμός», ασφαλώς προτίθετο να μεταβάλλει τον αθλητισμό σε παγκόσμιο φαινόμενο. (...) Όμως η μυθοποίηση (υποκατάστατο των πολέμων) και η εμπορευματοποίηση (κέρδη από τη σχετική εκμετάλλευση) έχουν οδηγήσει σε αλλοτρίωση τόσο την αθλητική ιδέα όσο και τον κάθε αθλητή (καλλιεργείται η ορθολογικοποίηση, η μηχανοποίηση, ρεκορομανία, φαρμακοδιέγερση κλπ).» Οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες εκτιμούμε ότι είναι μόνον κατ’ όνομα Αγώνες, καθώς δεν φέρουν τις ιδέες και τα ιδανικά εκείνων των Αγώνων, που θεμελιώθηκαν πάνω στις ανθρωπιστικές αξίες και στις αληθινές καταβολές, που υπαγορεύονται αενάως από τους Νόμους της Φύσης.''




Δεν υπάρχουν σχόλια: