6/02/2010

fuck Israel

Τα έξι πλοία της αποστολής «FREE GAZA» ξεκίνησαν από τη Αμμόχωστο της Κύπρου. Όταν τα ξημερώματα έπλεαν σε διεθνή ύδατα, εντοπίστηκαν από τα Ισραηλινά αεροσκάφη. Οι Ισραηλινοί κομάντος με ελικόπτερα και φουσκωτά σκάφη προσέγγισαν λίγη ώρα αργότερα τη νηοπομπή. Στα πλοία «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ», «ΣΦΕΝΔΟΝΗ» και το Τουρκικό «MAVI MARMARA» επέβαιναν 34 Έλληνες, πληρώματα και επιβάτες. Ο Παναγιώτης Πολίτης επέβαινε στο πλοίο «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ» και μιλώντας τηλεφωνικά στον ρ/σ ΣΚΑΪ, περιέγραφε τα τεκταινόμενα. Στο ηχητικό ντοκουμέντο ακούγεται να λέει: «Έχουμε αυτή την στιγμή προσπάθεια από πλευράς Ισραηλινών δυνάμεων, έχουν πλησιάσει πάρα πολύ κοντά στο σκάφος, να ανέβουν και να το καταλάβουν. Ήδη έχουν καταληφθεί άλλα σκάφη, στα οποία επιβαίνουν Έλληνες πολίτες. Παραπλέοντα σκάφη με τους μασκοφόρους κομάντος των Ισραηλινών δυνάμεων βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής, για να ανέβουν στο σκάφος και να το καταλάβουν».



Λίγο αργότερα περιέγραφε τα όσα τραγικά είχαν διαρρεύσει ότι συνέβαιναν στα άλλα πλοία, λέγοντας: «Είναι με πραγματικά πυρά απέναντι στα Τουρκικά σκάφη. Οι πληροφορίες που έχουμε, ανεπιβεβαίωτες το τονίζω αυτό, μιλάνε για νεκρούς και τραυματίες στα Τουρκικά σκάφη. Η επίθεση έγινε πρώτα απ’ όλα στο μεγάλο επιβατηγό Τουρκικό σκάφος, στο οποίο ρίχτηκαν δακρυγόνα. Με εξωλέμβιες πλησίασαν. Ακούγαμε κρότους πραγματικών πυρών. Μπορεί να είναι και πλαστικές σφαίρες». Αμέσως μετά ο Παναγιώτης Πολίτης περιέγραφε την επιδρομή των Ισραηλινών κομάντο και στο πλοίο που επέβαινε: «Ανεβαίνουν στο πλοίο. Ανεβαίνουν στο πλοίο αυτή την στιγμή που μιλάμε. Ανεβαίνουν στο πλοίο. Έχουν πλευρίσει, γαντζώνονται στο πλοίο και ανεβαίνουν Ισραηλινοί κομάντος. Ανεβαίνουν στο πλοίο. Είμαστε και εμείς υπό σύλληψη. Είμαστε και εμείς υπό σύλληψη».

Στην Ελλάδα οι συγγενείς όσων επέβαιναν στα πλοία ζουν ώρες αγωνίας, καθώς κανένας δεν γνωρίζει, που βρίσκονται οι 34 Έλληνες και σε τι κατάσταση είναι, αφού οι Ισραηλινοί που έχουν καταλάβει τα πλοία, δεν έχουν ενημερώσει τις Ελληνικές αρχές. Ο πατέρας του αντιπλοιάρχου του πλοίου «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ» Ιωάννης Κληρονόμος είπε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, ότι δεν έχει καμία ενημέρωση ούτε από το Ελληνικό, ούτε από το Ισραηλινό Κράτος, για το που βρίσκεται και σε τι κατάσταση ο γιος του. Η μητέρα ενός εκ των ακτιβιστών που επέβαιναν στα πλοία Σεβαστή Πίσσια είπε μιλώντας στον ALPHA ότι «πήγε με την έννοια να βοηθήσει. Αυτό εδώ πέρα είναι η ανάσα του, είναι το οξυγόνο του. Φοβάμαι παιδάκι μου. Παιδί μου είναι, θέλω να γυρίσει με το καλό». Η σύζυγος του μηχανικού του πλοίου «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ» Αννίτα Χρυσοχοΐδη μιλώντας στον ALPHA είπε ότι «ανησυχώ, γιατί το Κράτος μου, η κυβέρνησή μου, η χώρα μου, δεν μου έχει δώσει ακόμα κάποια πληροφόρηση».

Η Αθήνα αντέδρασε με οργή στο μακελειό, με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα να δηλώνει ότι «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η χρήση τέτοιας έκτασης βίας. Την καταδικάζουμε και ακριβώς αυτό ήταν το μήνυμα που μετέφερα σήμερα το πρωί στον Πρέσβη του Ισραήλ εδώ στην Αθήνα, τον οποίο κάλεσα στο γραφείο μου, όπου και του ανακοίνωσα, ότι η Ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε τη διακοπή της κοινής στρατιωτικής άσκησης αυτών των ημερών, καθώς και την αναβολή της προγραμματισμένης για αύριο επίσκεψης του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας του Ισραήλ εδώ στην Αθήνα». Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας ενημερώθηκε ο Πρωθυπουργός και ενεργοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών η μονάδα διαχείρισης κρίσεων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής μιλώντας για το θέμα δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι «η κυβέρνηση καταδικάζει τη χρήση βίας και μάλιστα τη συγκεκριμένη χρήση βίας που ασκήθηκε σε διεθνή ύδατα. Υπήρχε στρατιωτική επέμβαση, στρατιωτική επιχείρηση σε σκάφος με Ελληνική σημαία σε διεθνή ύδατα. Συνεπώς, η καταδίκη μας είναι αυτονόητη, αλλά και ρητή». Η οργή της Ελληνικής κυβέρνησης οφείλεται για στην έλλειψη ενημέρωσης από την Ισραηλινή πλευρά για την τύχη των Ελλήνων ακτιβιστών. Ο πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα δεν είπε τίποτα για την τύχη των Ελλήνων που επέβαιναν στα πλοία, ούτε για τα θύματα, αλλά δήλωσε ότι «υπήρξε αντίσταση από τους επιβάτες με κοντάρια και μαχαίρια και ξέρω ότι τραυματίστηκαν τρεις στρατιώτες μας

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΝΔ έκανε γνωστό, ότι «με εντολή μου το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ενημέρωσε την Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ, ότι διακόπτεται η διεξαγόμενη τις ημέρες αυτές κοινή άσκηση των δύο αεροποριών στην Ελλάδα». Ο Αντώνης Σαμαράς απ’ την πλευρά του εξέφρασε «την έντονη ανησυχία μου για τα θλιβερά αυτά γεγονότα». Την αιματηρή επίθεση των Ισραηλινών κομάντο κατήγγειλαν το ΚΚΕ, ο ΛΑ.Ο.Σ. και ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε ανακοίνωση του Περισσού αναφέρεται ότι «το ΚΚΕ καταγγέλλει με αποτροπιασμό και αγανάκτηση την άγρια δολοφονική επίθεση του Ισραηλινού στρατού». Ο ΛΑ.Ο.Σ. σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Το Ισραήλ έχει χάσει από μακρού το μέτρο. Κάθε φορά, γίνεται και πιο βίαιο».



Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι «η κυβέρνηση του Ισραήλ διέπραξε ένα διεθνές έγκλημα. Έκανε πειρατεία σε διεθνή ύδατα. Διέπραξε μελετημένες και προαποφασισμένες δολοφονίες ενάντια σε ανθρώπους που μετέφεραν ιατροφαρμακευτική βοήθεια». Το τηλέφωνο που έχει δώσει το υπουργείο Εξωτερικών για πληροφορίες σχετικά με την τύχη των Ελλήνων είναι το 210-3681730.



Πηγή: ALPHA

Δεν υπάρχουν σχόλια: