3/28/2008

Πείτε ΟΧΙ στα εγκλήματα της Κίνας

Το Σαββάτο το απόγευμα στις 6 00 στην οδό Αποστόλου Παύλου στο Θησείο, έξω από τον κινηματογράφο, θα συγκεντρωθούν οι "ασκούμενοι" του Φαλουν Νταφα .

Θα ανάψουν τα λυχναράκια τους και θα διαμαρτυρηθούν ειρηνικά για το Κινέζικο καθεστώς που σκοτώνει αθώους πολίτες... Να είστε ΕΚΕΙ...Αθήνα, 28 Μαρτίου 2008

Θέμα: ΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ - ΟΧΙ ΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ

Με αφορμή τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στη χώρα μας (24-30 Μαρτίου) για την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας και την παράδοσή της στους Κινέζους αντιπροσώπους που θα έρθουν στην Ελλάδα, νοιώθουμε το χρέος να σας ενημερώσουμε για ορισμένα τραγικά γεγονότα που συμβαίνουν εδώ και αρκετά χρόνια στην Κίνα – τη χώρα που έχει αναλάβει να φιλοξενήσει τους προσεχείς Ολυμπιακούς Αγώνες. Κάποια από αυτά είναι πολύ γνωστά, όπως η κατάληψη του Θιβέτ, η συνεχιζόμενη γενοκτονία στο Νταρφούρ του Σουδάν με την υποστήριξη της Κίνας και άλλα πολλά. Το πιο άγριο όμως και πιθανώς το πιο άγνωστο από όλα αυτά είναι η δίωξη του Φάλουν Γκονγκ. Στους προσεχείς Ολυμπιακούς Αγώνες απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα σε οποιονδήποτε έχει σχέση με το Φάλουν Γκονγκ. Απαγορεύεται κάποιος να φέρει κάποιο αντικείμενο, που να περιέχει οτιδήποτε του Φάλουν Γκονγκ. Το Φάλουν Γκονγκ απαγορεύεται ακόμη και να αναφερθεί στην Κίνα, εκτός αν είναι να κατηγορηθεί.

Τι είναι όμως το Φάλουν Γκονγκ και γιατί το κινέζικο καθεστώς το διώκει με τόση μανία; Το Φάλουν Γκονγκ (ΦΓ) ή αλλιώς Φάλουν Ντάφα είναι μια αρχαία κινέζικη μέθοδος διαλογισμού, που στηρίζεται στις αρχές Αλήθεια, Καλοσύνη, Ανεκτικότητα, τις οποίες δέχεται ως τις βασικές ποιότητες του Σύμπαντος. Αυτοί που το ασκούν είναι απλοί καθημερινοί άνθρωποι οι οποίοι προσπαθούν στην καθημερινή τους ζωή να εφαρμόζουν αυτές τις αρχές. Τα αποτελέσματα αυτής της μεθόδου είναι εντυπωσιακά όσον αφορά την ψυχική, πνευματική και σωματική κατάσταση του ανθρώπου. Αμέτρητες είναι οι περιπτώσεις όπου άνθρωποι θεραπεύτηκαν από ανίατες ασθένειες, αλλάζοντας τον τρόπο σκέψης τους και ακολουθώντας αυτή την προσέγγιση. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μέσα σε λίγα χρόνια, εκατομμύρια άνθρωποι να ασκούνται. Περίπου 70 με 100 εκατομμύρια ήταν ο ανεπίσημος υπολογισμός.

Τα οφέλη ήταν πολλά και για το ίδιο το καθεστώς, αφού η ηθική βελτίωση βοηθούσε στη σταθερότητα της κοινωνίας και η υγεία στην εξοικονόμηση τεράστιων οικονομικών πόρων. Παρ’ όλα αυτά, τον Ιούλιο του 1999, το καθεστώς με επικεφαλής τον τότε πρόεδρο Τζιανγκ Ζεμίν, θεωρώντας απειλή αυτούς τους ανθρώπους και πέρα από τον έλεγχό του, κήρυξε παράνομο το Φάλουν Γκονγκ. Από εκείνη τη στιγμή εξαπολύθηκε μια απίστευτης αγριότητας δίωξη και ξεδιπλώθηκε μια άνευ προηγουμένου προπαγάνδα με σκοπό την δαιμονοποίηση του ΦΓ στη συνείδηση των απλών ανθρώπων. Η συκοφαντική προπαγάνδα δεν άργησε να βγει και εκτός συνόρων.
Η δίωξη εξακολουθεί, και αποτελεί την πιο μαύρη σελίδα της νεότερης ιστορίας της Κίνας. Οι πληροφορίες δεν είναι πολλές αλλά αρκετές για να λάβει κάποιος μια σχετικά καλή εικόνα της κατάστασης. Αυτοί που παραμένουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι μεταξύ 200.000 με 1.000.000. Εκατοντάδες χιλιάδες έχουν βασανιστεί, βιαστεί, κακοποιηθεί και έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου. Μέχρι σήμερα (21/3/2008) έχουν αναφερθεί 3.144 περιπτώσεις αποδεδειγμένων θανάτων από βασανιστήρια και ο αριθμός αυξάνεται σχεδόν καθημερινά. Άγνωστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων. Αμέτρητοι είναι αυτοί που εκδιώχθηκαν από τη δουλειά ή το σχολείο τους, αμέτρητες οι οικογένειες που διαλύθηκαν και τα ορφανά που έμειναν στο δρόμο. Η αγριότητα είναι πρωτοφανής. Σαν να μην έφταναν αυτά, τον Μάρτιο του 2006 αποκαλύφθηκε ότι μεγάλα νοσοκομεία στην Κίνα, με τις ευλογίες του καθεστώτος εμπορεύονταν όργανα τα οποία αφαιρούσαν από ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ και μάλιστα όσο αυτοί ήταν ζωντανοί! Κατόπιν έκαιγαν τα πτώματα για να εξαφανίσουν τα ίχνη. Στην σχετική έρευνά τους δύο πασίγνωστοι Καναδοί δικηγόροι, οι κκ. Ντέιβιντ Κίλγκουρ (πρώην υπουργός Εξωτερικών του Καναδά) και Ντέιβιντ Μάτας (δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων) αποδεικνύουν ότι δυστυχώς πράγματι αυτό γινόταν.
Είναι πραγματικά κρίμα να μεταλαμπαδεύουμε το φως των Ολυμπιακών Αγώνων σε μια χώρα όπου η λέξη «ανθρώπινο δικαίωμα» είναι χωρίς νόημα και η ανθρώπινη ζωή είναι μόνο πηγή εκμετάλλευσης και κέρδους. Είναι πραγματικά κρίμα να μη δημοσιοποιούνται και να μην γνωρίζουμε αυτά τα πράγματα διότι δυστυχώς πολλές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο βάζουν τα οικονομικά και άλλα συμφέροντα πιο πάνω από την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ένα μεγάλο στοίχημα για το κινέζικο καθεστώς. Μέσα από τη λάμψη τους, θέλει να αναβαπτιστεί και να δείξει ένα ευπρεπές πρόσωπο αποτρέποντας την προσοχή του κόσμου από τα αποτρόπαια εγκλήματα. Όταν λάμψει η αλήθεια και όλα αυτά τελειώσουν θα είναι σοκαριστικό για τους ανθρώπους το πόσο πόνο και πόση φρίκη σκόρπισε αυτό το καθεστώς.


Τελειώνοντας, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε πως:

Δεν είμαστε ενάντια στην Κίνα.

Ούτε ενάντια στον Κινέζικο λαό και τον πολιτισμό του, γιατί το Φάλουν Γκονγκ είναι κομμάτι του Κινέζικου λαού και του Πολιτισμού του.

Δεν είμαστε ενάντια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008.

Είμαστε ενάντια στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στα εγκλήματα που συντελούνται.

Αυτό που ζητούμε ξεκάθαρα είναι να σταματήσει αυτή η δίωξη όσο πιο γρήγορα γίνεται, και στα πλαίσια αυτά:

= θέλουμε να σας παρακαλέσουμε να υπογράψετε την έκκλησή μας για τον τερματισμό της δίωξης ενάντια στο Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα

Είμαστε στην διάθεση σας για περισσότερες πληροφορίες.

Κώστας Τσόλης

Φωτεινή Μπακατσια


Δεν υπάρχουν σχόλια: