11/21/2009

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΧΏΡΟΥ
Ξεσηκωμός στην Αγία Παρασκευή για το κτήμα Ιόλα
Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο

AG._PARASKEYH_IOLAS_2Με πρωτοβουλία της κίνησης «Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Αγίας Παρασκευής», πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο χώρο της βίλας Ιόλα με στόχο τη διαμαρτυρία των κατοίκων περί ενδεχόμενου αποχαρακτηρισμού του κτήματος και της βίλας Ιόλα, από «διατηρητέο οίκημα» σε ιδιωτικής χρήσης έκταση.

Η διαμαρτυρία, η οποία έλαβε χώρα μέσα στο κτήμα Ιόλα, πλαισιώθηκε από μουσική, δραστηριότητες για παιδιά, ζωγραφική και ανταλλαγή απόψεων.

«Ζητούμε πρώτον να μην αποχαρακτηριστεί το κτήμα και η βίλα Ιόλα. Να παραμείνει διατηρητέο ιστορικό μνημείο» αναφέρουν οι κάτοικοι σε επιστολή τους. «Δεύτερον να απαλλοτριωθεί από το κράτος και να περάσει στον Δήμο και τρίτον να αποδοθεί στους κατοίκους». Κλείνοντας την επιστολή-πρόσκληση, τονίζεται ότι η παρουσία των κατοίκων είναι σημαντική «για να προσδώσουμε έμπρακτα ένα ζωντανό και κοινωνικό χαρακτήρα στη βίλα, να την μετατρέψουμε σ' ένα πολιτικό και πολιτιστικό κύτταρο της πόλης μας, σ' ένα χώρο παραγωγής πολιτισμού από τους ίδιους τους κατοίκους».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν αρκετοί κάτοικοι της περιοχής, ενώ στην ανοιχτή συνέλευση, που ακολούθησε μίλησαν αρκετοί μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος, ο επικεφαλής της «Ανθρώπινης Πόλης» κ. Ανδρέας Γκιζιώτης και ο Πρόεδρος των Δημοτικών Ιατρείων κ. Μιχάλης Γαβράς.

Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε για την επιμονή του Δήμου στη διεκδίκηση του κτήματος καθώς και εξέφρασε για άλλη μια φορά την ύπαρξη πολιτικής βούλησης να «αντιμετωπιστεί άμεσα η οποιαδήποτε ολιγωρία της Πολιτείας στο συγκεκριμένο ζήτημα».

Ο κ. Γαβράς, με την ιδιότητα και του πρώην προέδρου του Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Συλλόγου Κοντοπεύκου-Πευκακίων-Παραδείσου, τόνισε την ανάγκη για συστράτευση όλων αυτών που νοιάζονται για την διάσωση του ΙΟΛΑ χωρίς αντιπαραθετικές λογικές και διαχωρισμούς.

Ιδιαίτερος προβληματισμός επικράτησε στους παρευρισκόμενους για το μέλλον του κτήματος Ιόλα και κυρίως για τη δημιουργία ενός χώρου ανοιχτού σε όλους τους δημότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: