11/21/2009

Δήμος Αγ. Παρασκευής: «Ανοιχτή Συνέλευση κατοίκων Αγ. Παρασκευής» για το κτήμα ΙΟΛΑ

Αυτοδιοίκηση - Νέα από την Αγ. Παρασκευή
Με πρωτοβουλία της κίνησης «Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Αγίας Παρασκευής», πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Νοεμβρίου εκδήλωση στον χώρο της βίλας Ιόλα. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η διαμαρτυρία των κατοίκων περί ενδεχόμενου αποχαρακτηρισμού του κτήματος και της βίλας Ιόλα, από «διατηρητέο οίκημα» σε ιδιωτικής χρήσης έκταση. Η διαμαρτυρία, η οποία έλαβε χώρα μέσα στο κτήμα Ιόλα, πλαισιώθηκε από μουσική, δραστηριότητες για παιδιά, ζωγραφική και ανταλλαγή απόψεων.

Σύμφωνα με επιστολή των κατοίκων «ζητούμε πρώτον να μην αποχαρακτηριστεί το κτήμα και η βίλα Ιόλα. Να παραμείνει διατηρητέο ιστορικό μνημείο. Δεύτερον να απαλλοτριωθεί από το κράτος και να περάσει στον Δήμο και τρίτον να αποδοθεί στους κατοίκους». Κλείνοντας την επιστολή-πρόσκληση, τονίζεται ότι η παρουσία των κατοίκων είναι σημαντική «για να προσδώσουμε έμπρακτα ένα ζωντανό και κοινωνικό χαρακτήρα στη βίλα, να την μετατρέψουμε σ’ ένα πολιτικό και πολιτιστικό κύτταρο της πόλης μας, σ’ ένα χώρο παραγωγής πολιτισμού από τους ίδιους τους κατοίκους».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν αρκετοί κάτοικοι της περιοχής. Στην Ανοιχτή Συνέλευση που ακολούθησε μίλησαν αρκετοί μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος, ο επικεφαλής της «Ανθρώπινης Πόλης» κ. Ανδρέας Γκιζιώτης και ο Πρόεδρος των Δημοτικών Ιατρείων κ. Μιχάλης Γαβράς. Ο κ. Γιαννακόπουλος διαβεβαίωση για την επιμονή του Δήμου στη διεκδίκηση του κτήματος καθώς και εξέφρασε για άλλη μια φορά την ύπαρξη πολιτικής βούλησης να «αντιμετωπιστεί άμεσα η οποιαδήποτε ολιγωρία της Πολιτείας στο συγκεκριμένο ζήτημα».

Ο κ. Γαβράς, με την ιδιότητα και του πρώην προέδρου του Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Συλλόγου Κοντοπεύκου-Πευκακίων-Παραδείσου, τόνισε την ανάγκη για συστράτευση όλων αυτών που νοιάζονται για την διάσωση του ΙΟΛΑ χωρίς αντιπαραθετικές λογικές και διαχωρισμούς.

Ιδιαίτερος προβληματισμός επικράτησε στους παρευρισκόμενους για το μέλλον του κτήματος Ιόλα και κυρίως για τη δημιουργία ενός χώρου ανοιχτού σε όλους τους δημότες

Δεν υπάρχουν σχόλια: