11/01/2009

Τώρα πουλάνε τα κλεμένα του ΙΟΛΑ στο διαδίκτυο

Ιολας: λεύκωμα επισκεπτών εκθέσεων τέχνης



Δημοσιεύθηκε από Σενάουερ.



Κλικ εδώ για την επόμενη εικόνα






















Τιμή: 4 500 €

ΙΟΛΑΣ: ΛΕΥΚΩΜΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΤΕΧΝΗΣ

Λεύκωμα ακέραιο σε σχήμα folio που περιέχει τις υπογραφές διασήμων επισκεπτών των εκθέσεων μοντέρνας Τέχνης των γκαλερί του περίφημου Ιόλα!
Χωρίζεται σε ενότητες κάθε μία αφιερωμένη σε μία από τις εκθέσεις του όπου υπάρχουν χειρόγραφες υπογραφές, σχόλια και μικρά υπογεγραμμένα σχέδια των διασήμων καλεσμένων του μεγάλου εκκεντρικού συλλέκτη και γκαλλερίστα.
Παρελαύνουν υπογραφές κορυφαίων «επώνυμων» ζωγράφων μοντέρνας Τέχνης ελλήνων και ξένων, από τον Φασιανό έως τον Georgio de Chirico και με πολλά μικρά σκίτσα τους να διακοσμούν τις σελίδες του λευκώματος.
Μοναδικό αντικείμενο που καταγράφει την πορεία της μοντέρνας Τέχνης όπως διαμορφώθηκε στις δεκαετίες 1960, 1970 από τον πρωτοποριακό Αλέξανδρο-Ιόλα!
Μαζί με το λεύκωμα διατίθεται και πρωτότυπη μαυρόασπρη φωτογραφία μεγάλου σχήματος με τη Μελίνα Μερκούρη μέσα στο σπίτι του Αλέξανδρου – Ιλόλα υπογεγραμμένη (με σφραγίδα στο πίσω μέρος : Photo Copyright MANITA 6716162) καθώς και μία υπογεγραμμένη δισέλιδη επιστολή της διεθύντριας του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης (Μάρω) προς τον Ιόλα με ημερομηνία 13 Φεβρουαρίου 1980, με πολύ σημαντικό περιεχόμενο για τα «πράγματα» της μοντέρνας Τέχνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: