3/10/2010

Κλείστε τους Σκυλάδες στου Ψυρρή

Έλεγχοι ηχορύπανσης από τη Δημοτική Αστυνομία Αθήνας
Απ' ότι φαίνεται, η Δημοτική Αστυνομία Αθήνας προχωρά στην άσκηση και νέων αρμοδιοτήτων, κατά τις προβλέψεις του Νόμου 3731. Μετά τον έλεγχο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ως προς την κατοχή άδειας λειτουργίας και άδειας μουσικών οργάνων, απ' ότι φαίνεται θα προβούμε και σε ελέγχους ηχορύπανσης. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δήλωσε στα "ΝΕΑ" ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνει προμήθεια 10 τουλάχιστον ηχομέτρων.


ΗΧΟΤΕΣΤ σε κάθε μπαρ και καφετέρια που βάζει δυνατά τη μουσική ενοχλώντας το βράδυ τους περιοίκους θα πραγματοποιεί σε καθημερινή βάση η Δημοτική Αστυνομία με ειδικό εξοπλισμό.


«Τις επόμενες ημέρες θα προμηθευτούμε τουλάχιστον 10 ηχόμετρα- είναι φορητές συσκευές μέτρησης της έντασης του ήχου - και θα αρχίσουμε περιπολίες σε κάθε γειτονιά της Αθήνας για να εντοπίσουμε τα καταστήματα που δεν αφήνουν τον κόσμο να ησυχάσει τα βράδια» λέει στα «ΝΕΑ» ο κ. Ανδρέας Παπαδάκης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καταστημάτων και Ασφάλειας της Πόλης και υπεύθυνος για τη Δημοτική Αστυνομία.


«Στον χάρτη ήδη έχουμε σημειώσει πέντε περιοχές στις οποίες γνωρίζουμε πως υπάρχει πρόβλημα ηχορρύπανσης. Είναι στο Κολωνάκι κυρίως η οδός Σκουφά, στους Αμπελοκήπους η οδός Αλέξη Παυλή, στο Θησείο η οδός Ηρακλειδών, στο Γκάζι η οδός Βουτάδων και στου Ψυρή η οδός Σαρρή και ορισμένοι κοντινοί δρόμοι» προσθέτει ο κ. Ανδρέας Παπαδάκης. Για τον σκοπό αυτό θα σχηματιστεί μια ομάδα από 40 δημοτικούς αστυνόμους οι οποίοι θα πιάνουν δουλειά από τις 12 το βράδυ και μετά.


«Αν η ένταση της μουσικής και ο θόρυβος που βγαίνει μέσα από το κατάστημα ξεπερνά τα 80 ντεσιμπέλ, όπως προβλέπει ο νόμος, τότε θα γίνεται σύσταση στους υπευθύνους να χαμηλώσουν αμέσως την ένταση».


Οι άδειες
Ταυτόχρονα όμως οι δημοτικοί αστυνόμοι θα ελέγχουν και την άδεια λειτουργίας του καταστήματος και εφόσον οι υπεύθυνοι δεν συμμορφωθούν με τη σύσταση και εξακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες να βάζουν δυνατά τη μουσική, τότε ο Δήμος θα υποβάλει μήνυση εναντίον τους. «Όποιο κατάστημα συνεχίσει να αναστατώνει τη γειτονιά με τη δυνατή μουσική, παρά τη μήνυση που του έχει υποβληθεί, τότε σε διάστημα 60 ημερών θα του αφαιρείται η άδεια λειτουργίας και θα σφραγίζεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια: