12/09/2009

'Αγγλος τουρίστας!
Του Διονύση Ε. Κονταρίνη, Νέα Υόρκη,

Πριν από καιρό οι λέξεις «Αλβανός τουρίστας» ήταν για την Ελλάδα και τους Έλληνες ένα ανέκδοτο. Σήμερα οι λέξεις «'Αγγλος τουρίστας» αποτελεί για την Ελλάδα και τους Έλληνες μια μεγάλη πληγή, ένα μεγάλο πρόβλημα, μια συμφορά για τον τομέα του τουρισμού. Κι' είναι λυπηρό που μάλλον κανείς από αυτούς που υποτίθεται ότι κυβερνούν την δύστυχη χώρα δεν έχει αντιληφθεί τι ακριβώς γίνεται με αυτούς που κατ' ευφημισμόν λέγονται τουρίστες και που πόσο πολύ ακριβά θα κληθεί να πληρώσει στο άμεσον μέλλον η πατρίδα μας αυτά που συμβαίνουν σήμερα στα διάφορα τουριστικά σημεία της Ελλάδας.
'Αγγλος τουρίστας λοιπόν. Το μεγάλο πρόβλημα στην πατρίδα μας σήμερα. Φυσικά πρόκειται για κάποιες ομάδες νεαρών οι οποίοι, άγνωστο πως, έχουν την εντύπωση ότι με λίγα ευρώ μπορούν να κάμουν τις φτηνές διακοπές τους σε μια χώρα όπου κυριαρχεί η ασυδοσία και η παραλυσία. Κι αυτό φροντίζουν έντεχνα να τους το υποβάλλουν ευκαιριακοί αυτοσχέδιοι τουριστικοί πράκτορες και ιδιοκτήτες «σκυλάδικων» κέντρων διασκέδασης, προκειμένου να τους πάρουν το λιγοστό χρήμα τους.
Είναι γεγονός ότι οι 'Αγγλοι είναι ένας λαός απολίτιστος, ημιβάρβαρος, χωρίς κανένα ίχνος κουλτούρας. Ένας λαός που στολίζει τα μουσεία του με κλεμμένα έργα τέχνης. Ένας λαός, που για ιδανικό του έχει μία ξεμωραμένη γριά βασίλισσα κι' ένα ανάκτορο οργίων και εγκλημάτων. Έτσι σαν βρίσκονται στην Ελλάδα αφήνουν να εκδηλωθούν τα βάρβαρα και απολίτιστα ένστικτά τους. Τους βλέπουμε μπρος στις τηλεοπτικές κάμερες χωρίς κανένα ίχνος ντροπής, χωρίς κανένα ίχνος πολιτισμού σε κατάσταση κραιπάλης από το πιοτό, να κατεβάζουν τα παντελόνια τους και να μας δείχνουν, με την αναίδεια που τους χαρακτηρίζει, τα βρώμικα και μεταχειρισμένα οπίσθιά τους. Τους βλέπουμε να επιδίδονται σε πράξεις σεξουαλικές μέσα στους δρόμους και τις πλατείες όπως ακριβώς συμπεριφέρονται και τα ζώα. Και μέσα από τις κάμερες της τηλεόρασης οι εικόνες αυτές κάνουν το γύρο του κόσμου και δείχνουν σε όλους τους ανθρώπους της γης την κατάντια του ελληνικού τουρισμού. Είναι μάταιο να αναζητήσουμε την ντροπή σ' αυτούς τους συμπατριώτες μας που διαθέτουν τα ξενοδοχεία τους, τα εστιατόριά τους και τα νυχτερινά κέντρα τους σ' αυτούς τους υποανάπτυκτους, τους απολίτιστους, τους ημιβάρβαρους 'Αγγλους τουρίστες.
Χωρίς κανέναν έλεγχο από την αστυνομία και από τις αρμόδιες αρχές του τόπου- άραγε υπάρχουν και λειτουργούν αυτές οι αρχές; -καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αμφιβόλου ποιότητας αλκοόλ και μετά ξεχύνονται στους δρόμους για να δείξουν τα βάρβαρα και χυδαία ένστικτά τους και τον ανύπαρκτο πολιτισμό τους και να φτάσουν ακόμη και στο έγκλημα, όπως έγινε προ ημερών.
Λίγο πιο πέρα κάποιες οικογένειες τίμιων αγωνιστών του μεροκάματου, μάταια προσπαθούν να επιβιώσουν και να κρατήσουν τα παιδιά τους στον ίσιο και τίμιο δρόμο.
Μάταια προσπαθούν να γλιτώσουν από τη συμφορά που έχουν προξενήσει στον τόπο μας οι έμποροι του εύκολου κέρδους. Μάταια ζητούν την συμπαράσταση της αστυνομίας. Μάταια αναρωτιούνται και οι εναπομείναντες υγιείς στην Ελλάδα αν απ' αυτό το είδος του τουρισμού ελπίζει η πατρίδα μας να επιβιώσει.
Ακριβώς σ' έναν χρόνο η πατρίδα μας θα φιλοξενήσει την Ολυμπιάδα. Ένα όνειρο που περιμέναμε από το 1886 να γίνει πραγματικότητα. Κάτω από ποιες συνθήκες θα φιλοξενηθούν οι εκατοντάδες των αθλητών όλου του κόσμου; Με ποια συναισθήματα θα καταφτάσουν οι εκατοντάδες των δημοσιογράφων από όλον τον κόσμο; Πως θα νοιώσουν οι χιλιάδες των επισκεπτών; Με ποια εικόνα της Ελλάδας στο νου τους θα έλθουν όλοι αυτοί; Τι θα τους πούμε για όλες αυτές τις εικόνες που οπωσδήποτε θα έχουν δει;
Αν υπάρχει κυβέρνηση στην Ελλάδα που θα μπορούσε να ενδιαφέρεται γι' αυτόν τον τόπο, θα πρέπει να επέμβει δυναμικά. Το αρμόδιο Υπουργείο -αν υπάρχει και λειτουργεί- ας πάρει κάποιο βούρδουλα στα χέρια του κι' ας δώσει κάποιο καλό και γερό μάθημα σ' αυτούς τους ασυνείδητους που μπροστά σε λίγα ευρώ κουρελιάζουν την αξιοπρέπεια της πατρίδας μας. Ας τεθεί κάποιος φραγμός σ' αυτές τις ορδές των βαρβάρων και ας τους απαγορευτεί η είσοδος στην Ελλάδα. Υπάρχει τρόπος άμα θέλουμε. Προτιμότερος ο λιγότερος τουρισμός ποιότητας παρά αυτά τα στίφη των απολίτιστων 'Αγγλων. Ο τουρισμός στην πατρίδα μας δεν είναι για αγριάνθρωπους. Κι αυτοί οι νεαροί 'Αγγλοι, το λέω υπεύθυνα, είναι αγριάνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: