11/16/2009

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Βόλτα στου Ψυρρή με λιγότερα ΙΧ

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009 Σχέδιο επέκτασης του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας ΙΧ στην περιοχή Ψυρρή τις Κυριακές και τις αργίες από τις 11.00 το πρωί ως τα μεσάνυχτα επεξεργάζεται ο Δήμος Αθηναίων. Μελέτη που παρουσίασε χθες στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης ο καθηγητής του ΕΜΠ κ. Δ. Τσαμπούλας και η οποία έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση προτείνει πλήρη εφαρμογή του πιλοτικού ως σήμερα μέτρου τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου (9.00 μ.μ.- 3.00 π.μ.), καθώς και επέκτασή του, κρίνοντας ικανοποιητική την ανταπόκριση του κόσμου στη ρύθμιση.

Σε μια περιοχή με ιδιαίτερο πολεοδομικό χαρακτήρα αλλά και έλλειψη αναγκαίων υποδομών, όπως αυτή του Ψυρρή, οι μελετητές κρίνουν σκόπιμη την πεζοδρόμηση και τη μετατροπή αρτηριών σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας κατά τρόπον ώστε να δημιουργηθούν « διάδρομοι ασφαλούς κυκλοφορίας » των επισκεπτών. Κεντρικός άξονας του σχεδιασμού είναι η δυνατότητα κίνησης των οχημάτων μέχρις ενός σημείου κοντά στην πλατεία Ηρώων και η αποχώρησή τους από τις τέσσερις κύριες οδούς: Αθηνάς, Ερμού, Σαρρή και Ευριπίδου. Πεζοδρόμια διαπλατύνονται, ενώ θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης διατηρούνται (πλην αυτών στην οδό Μιαούλη), όπως διατηρείται και η δυνατότητα φορτοεκφόρτωσης- και στους πεζόδρομους- τις επιτρεπόμενες ώρες. Κατά κανόνα πάντως η αυθαίρετη στάθμευση απαγορεύεται.

Πεζόδρομοι προβλέπονται στα τμήματα των οδών Αριστοφάνους και Αγίων Αναργύρων, από την πλατεία Ηρώων ως την οδό Τάκη, στην πλατεία Αγ. Αναργύρων (μέχρι Κατσικογιάννη), καθώς και στις οδούς Αρίωνος, Χριστοκοπίδου και Ασωπού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: