11/16/2009

Ψυρρη μεινε μακρια μας. Εισαι ο ΣΑΤΑΝΑΣ

Κατηγορία: gourme

Ειδα με φρικη πως υπαρχει site που εξηγει στον ψαγμενο Αθηναιο που ξερει να τρωει και να ζει την ζωη εναλλακτικα πως να παει εκει στου Ψυρρη, ωστε να ειναι φανταζομαι μονος του μια που οι αλλοι δεν το εχουν παρει χαμπαρι

Αμ ετσι ειναι καλα.... Αραχτος, ησυχια, ερημια, ευχαριστοι σερβιτοροι, προσεγμενο φαι, original ανθρωποι που μαγειρευουν με μερακι για σας μονο, καλαμπουρι, γραφικα μαγαζια παλαια (ηταν εκει χροοοονια και χροοονια), μυστικες γωνιες, ο τοπος ευωδιαζει φρεσκαδα, λεβαντα, δεντρα.

Ειναι μεσημερι, καυσωνας, τα κατουρλια και τα ξερατα στα πεζουλια του Ψυρρη ευχαριστα μου γαργαλανε την μυτη, λιγο πριν την θερμοπληξια. Κατι αυτοκινητα εχουν στριμωχτει στα στενακια και κορναρει το ενα στο αλλο. Μια ουρα απο ιδρωμενα στελεχη με τις γκομενες τους που ξεβαφουν απο την ζεστη περιμενει να αδειασει τραπεζι σαν τον χαρο απο πανω μας. Οι σερβιτοροι με κατι hand held συσκευες απο μακρια μεσω infrared διακτινιζουν τους Μπεκρη Μεζεδες και τις Σαλατες του Γεωργου στον Υπαλληλο Κουζινας 17 (ταμπελακι: Αντωνης)
Η πιστωτικη μου καρτα φεγγοβολα ομορφα στον Ελληνικο Μεσογειακο Ηλιο του Ψυρρη καθως την προσφερω στην γραφικη γιαγια μεγαλομετοχο του μαγαζιου για να πληρωσω.
Ο διπλα καραφλας με κοιταει οργισμενα. Τα δυο μικρα τραπεζακια μας που εφαπτωνται σχεδον, μας δημιουργησαν ενα μικρο προβλημα. Τρωω απο το πιατο του ρεβυθοσαλατα και η γκομενα του μου χαιδευει αφηρημενη το ποδι.
Μια ορδη γυφτακια μπαλαμοι με νταουλια, ξυστα, μαντηλακια, λαχεια, βιολι, λατερνα, σφυριχτρες και ενα κλαπατσιμπαλο που κανει φρικιαστικο θορυβο θυμιζουν την παλια Αθηνα που τοσο αγαπησαμε και τοσο στερηθηκαμε.
Ενας φουρνος μικροκυμματων κελαηδαει γλυκα ζεστενοντας το παραδοσιακο μου σαγανακι (με μια φετα ντοματα απο πανω) λογω υπερθερμανσης. Πισω απο το μαγαζι, στην μικρη καθαρη αυλη του, ενα κοντεινερ με Ουζο Πλωμαριου ξεφορτωνεται απο τον μαλακα Νταλικιερη (*ελα παρτο πανω σου μαλακα, ωπα...*) και αστραφτερες συσκευασιες πεπιεσμενης coce σε τενεκε ερχονται να δεσουν γλυκα με το απομεσημερο, στοιβαγμενες η μια πανω στην αλλη σε μπαλετες
Γρηγορα παιδια στου Ψυρρη!!!!!


Επιστροφή στην κατηγορία "gourme" ή διάβασε ένα τυχαίο άρθρο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: